Vuoden 2021 pelaajaksi Toma Auresto

14.2.2022

Toma Auresto oli myös vuoden kaisapelaaja - ylivertainen vuosi.

Biljardin vuoden pelaajaksi on valittu 46-vuotias Hyvinkään Biljardikerhon Toma Auresto. joka valittiin aikaisemmin myös vuoden parhaaksi kaisapelaajaksi. Auresto voitti kauden 2020-21 kaisarankingin selkeästi ja eteni syyskauden kilpailuissa voittamattomana melkein jokaisessa kilpailussaan. Lähes täydellisen kaisavuoden kruunasi myös mukavasti Kaisan Pari-SM kulta ja henkilökohtainen Kaisan SM-hopea.

Vuoden pelaaja valittiin viime vuoden tapaan äänestyksellä, jossa vuoden pelaajaehdokkaat saavat pisteitä kahdesta eri kategoriasta. Valintaan vaikuttavat omassa kategoriassaan yleisöäänet ja toisessa SBIL:n liittohallituksen valinta jossa äänensä antavat nykyinen hallitus, lajipäälliköt ja lajivastaavat..

Vuoden pelaajaksi eniten yhteispisteitä saanut ja tasapisteissä seuraava vaikuttava tekijä on yleisöäänestyksessä saavutetut pisteet. Yleisöäänestyksessä ja SBIL:n äänestyksessä TOP6 saavat pisteitä seuraavasti: 1. 10, 2. 6, 3. 4, 4. 3, 5. 2, 6. 1

YHTEISPISTEET (Top6)
1. Auresto Toma 16
2. Romppanen Riku 10
3. Siekkinen Timo 9
4. Matikainen Casper 6
4. Tähti Jouni 6
6. Väyrynen Riikka 4

YLEISÖÄÄNESTYS (ääniä 780)
Romppanen Riku (18% äänistä) *2 ääntä enemmän
Auresto Toma (18% äänistä)
Väyrynen Riikka (13% äänistä)
Siekkinen Timo (13% äänistä)
Teittinen Juho (9% äänistä)
Sevastyanov Arseni (7% äänistä)

SBIL:n HALLITUS/LAJIVASTAAVIEN ÄÄNESTYS:
Auresto Toma (50% äänistä)
Siekkinen Timo
Matikainen Casper
Tähti Jouni

Riku Romppanen oli niukasti yleisön suosikki ennen Toma Aurestoa. 13v Romppanenhan nappasi sensaatiomaisesti junioreiden MM-kilpailuissa pronssia viime syksynä ja on menestynyt upeasti jo Suomen kentillä.