Viikonlopun rankingkilpailuissa uusia ja vanhoja voittajia

1.9.2014

Pool naiset parhaat, vasemmalla kisan toiseksi tullut Terhi Kontunen (Lappeenranta), keskellä päivän voittaja Terhi Valtanen (Kuopio) ja oikealla kolmanneksi tullut Riikka Saaranen (myöskin Lappeenrannasta). Kuvasta puuttuu kolmossijan jakanut Nita Viitala.

Viime viikonloppuna pelattiin monipuolisesti eri biljardilajeja reilun 200 pelaajan voimin eri puolilla maata.

Naisten rankingkilpailu pelattiin Lappeenrannan Biljardisali-kahvila Foulissa. Voittajaksi pelasi rg kisojen ensikertalainen vaikkakin muuten kokenut biljardisti Terhi Valtanen (Pelika) voittamalla finaalissa etunimikaimansa, seurakaverinsa ja niin ikään ensimmäisen rg kilpailunsa pelanneen Terhi Kontusen erin 6-0. Myös semifinaalin Terhi Valtanen voitti samoin 6-0 lukemin, vastustajana Nita Viitala (Shamrock). Kontunen voitti omassa semissään selvästi kotisalillaan pelanneen Billard Club of Lappeenrannan Riikka Saarasen 6-1. Tulokset

Poolin mestaruussarjan RG 1 pelattiin Jyväskylän Playersisssa poikkeuksellisesti vain 25 pelaajan voimin. Hyvinkääläinen Vantaan Brodea edustava Petri Makkonen päätti kilpailun ylivoimaiseen esitykseen kukistamalla finaalissa seurakaverinsa Jani Siekkisen puhtaasti 9-0. Finaalissa Makkonen ei lyönyt kertaakaan ohi, joten tulos siis sen mukainen. Myös aikaisemmat ottelut Makkonen voitti selkeästi. Kolmannet sijat ottivat Kim Laaksonen (TBK) sekä uusi tuttavuus mestistasolla Mikko Kallioinen (Players). Tulokset

Lahden Kasi-Biljardi isännöi poolin 1-divisioonakisaa. Finaalissa juniori-ikäinen Espoon Biljardikerhon Casper Matikainen oli lähellä kisavoittoa, mutta kokeneempi Lahti-Pool -90:n Jarno Leppänen oli kuitenkin erin 7-4 parempi. Kolmannet sijat jakoivat Antti Timonen (Billiard Club of Lappeenranta) sekä Markus Leppiaho (AC Luna). Tulokset

Poolin 2-divisioonakilpailu pelattiin Hyvinkään Biljardisalilla, jossa pelattiin samaan aikaan kaisan rankingkilpailu. 48 pelaajan kisan voitti Joonas Mäkinen joka teki selvää jälkeä vaikka hävisi ensimmäisen kierroksen ottelunsa AC Lunan Ben Wikströmille. Mäkinen kukisti finaalissa Hämeenlinnan Biljardiseuran Ville Lepän selvästi 5-1. Ben Wikström pysyi voittajien puolella aina semifinaaliin saakka, jossa Ville Leppä oli parempi erin 5-3. Mäkinen puolestaan kepitti semissä Otaniemen Biljardikerhon Mikko Kantolan 5-1. Tulokset

Kaisan kauden toisessa rankingkilpailussa Hyvinkään Biljardisalin omat pelaajat olivat ylitse muiden. Hyvinkääläiset ottivat viidestä ensimmäisestä sijasta neljä, keravalaisen (CCA) Sami Hämäläisen kiilatessa kolmannelle sijalle. Kisan voittopokaalin sai Hyvinkään Biljardikerhon Pasi Kulmala, joka voitti finaalissa seurakaverinsa Miikka Hirvosen pistein 60-50. Sitä ennen Kulmala oli voittanut Sami Hämäläisen tiukassa ottelussa 60-55, kun taas Hirvonen ei antanut mitään mahdollisuuksia lopulta neljänneksi tulleelle Juha Laitilalle (HyvBK), tulos 60-2. Viidennen sijan otti Harri Suni (HyvBK). Pelaajia oli yhteensä 47. Tulokset

Snookerin mestaruussarjan ensimmäisessä kilpailussa Helsingin Cabin Street Snookerin salilla oli 33 pelaajaa. Kilpailun ykkönen oli paluun snookeriin tehnyt Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen, joka voitti toisen kokeneen snookeristin Turun West Coast Snookerin Jyri Virtasen 4-2. Finalistit olivat ylivoimaisia omissa otteluissaan, Virtanen voitti neljästä finaalia edeltävästä ottelustaan kolme puhtaalla 4-0 ja yhden 4-1. Pasasen lukemat olivat 4-2, 4-2, 4-0 ja 4-1. Armeijan harmaissa oleva turkulainen Olli-Pekka Virho (WCS) sekä Tampereen Snookerseuran Jani Kananen jakoivat kolmannet sijat. Katso snooker mestaruussarja tulokset täältä

Petri Makkonen
Jani Siekkinen
Jarno Leppänen. Kuva: Reijo Rantala
Casper Matikainen
Kaisan Rg 2 sijat 1-4 vasemmalta Sami Hämäläinen (3), Juha Laitinen (4), Pasi Kulmala (1) ja Miikka Hirvonen (2). Kuva: Mikko Ahokas