Vaasassa koulutettiin uusia seuravalmentajia

14.10.2024

Eilen sunnuntaina The Club Billiardilla koulutettiin uusia Taso 1 -seuravalmentajia vahvistamaan Pohjanmaan valmennusosaamista. Koulutuksen tavoitteena oli harjoitella alkeisopetusta,  kehittää ohjaamistaitoja ja samalla myös luoda verkostoa alueen biljarditoimijoiden yhteistyön tueksi. Liiton kouluttajana toimi valmennusvastaava Eero Hammais.

Ennen varsinaista koulutusta seuravalmentajakoulutettavat olivat suorittaneet ennakkotehtävät, jotka johdattivat heidät pohtimaan taidon oppimista, biljardin historiaa sekä lajien tilaa Suomessa tänä päivänä. Itse koulutuksessa käsiteltiin biljardivalmentajan tehtäviä, ohjaamista, oppimista, biljardin lajioppia sekä alkeiskurssien pitämistä. Päivän päätteeksi seuravalmentajadiplomin ottivat aplodien kera vastaan kahdeksan uutta SBIL:n seuravalmentajaa. Onnittelut kaikille!

Jari Kauppinen, Vaasa Billiard
Päivi Salo, Vaasa billiard
Jani Kiviniemi, Vaasa Billiard
Timo Wolff, Vaasa Billiard
Tomi Riiki, Vaasa Billiard
Tiina Nakari, Kokkolan Karoliina
Niko Järvi, Kokkolan Karoliina
Eero Heinämäki, Seinäjoen Biljardiklubi
 

Koulutuksen alussa korostettiin, että alkeisvalmennukseen liittyy paljon yksinkertaistamista, koska valmennettavat eivät kerralla pysty ottamaan vastaan lajin kaikkia osa-alueita. Kurssilaiset pääsivät pöytien ääreen opettamaan toinen toisiaan, ja valmennettavan roolissa ollut laitettiin pelaamaan huonommalla kädellään. Monelle oli yllätys, kuinka vaikealta tuntui pelata väärällä kädellä, mutta samalla tämä avasi näkymän siihen, miltä vasta-alkajan oppiminen tuntuu.

– Valmentajakoulutettavat suoriutuivat tyylillä koko päivän, ja keskustelua syntyi käsiteltyjen aiheiden ympärille runsaasti, mistä olen todella tyytyväinen. Osallistujilla oli järjestään yli kymmenen vuotta biljardikokemusta, joten lajipuoli oli laajasti hallussa. Osalla oli jonkin verran aiempaa valmennuskokemusta, joten pääsimme hyödyntämään jo tähän asti opittuja taitoja ja peilaamaan uusia oppeja niitä vastaan, kuvailee kouluttajana toiminut Eero Hammais.

Valmentajien kautta mahdollisuus tiivistää alueellista yhteistyötä

Paikalle oli saapunut osallistujia Kokkolasta, Seinäjoelta ja Vaasasta. Päivän mittaan ehdittiin pohtia myös alueellisia yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuutta varten. Jokaisessa kaupungissa oli tällä hetkellä jo käynnissä tai suunnitteilla junioritoimintaa. Vaasan kohdalla on erityisen hienoa, että tarjolla oli myös naisten ryhmä, jossa pääsee harjoittelemaan. Keskusteltaessa lajin tilasta tänä päivänä ryhmä totesi yhteisesti, että nuoria tarvitaan edelleen lisää lajin pariin ja lajin urheilullista puolta on syytä tuoda jatkossakin esiin vielä voimakkaammin.

Seuraava seuravalmentajakoulutus on tarkoitus järjestää vuoden 2025 keväällä. Myös Taso 2 -koulutus käynnistetään ensi vuoden alkupuolella. Näistä tullaan tiedottamaan lisää SBIL:n kanavissa.

Uutista muokattu 15.10.2024 klo 9:38: Lisätty uutiseen valmistuneiden nimet.