Uusi kausi alkoi Vierumäen valmennusleirillä

5.7.2018

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla (1.-3.7.2018) Vierumäen urheiluopistolla kokoontui toistakymmentä biljardin aktiivia yhdessä valmennusjaoston kanssa. SBiL:n valmennuspäällikön Heikki Aunion ja Juho Nykäsen vetämällä leirillä oli mukana myös kuuluisa ja arvostettu biljardivalmentaja Alex Lely ja Playpool biljardikoulun Platon Bochorisvili. Oman mausteensa leirille toi myös Rion Olympiatason jousiampuja Taru Kuoppa joka toi oman lajinsa näkökulmaa leirille. Leiri oli kokonaisuutena erittäin onnistunut.

Valmennusleiri alkoi sunnuntaina 1.7.2018, kun osallistujat saapuivat Vierumäen urheiluopistolle. Ensimmäisenä päivänä leiri keskittyi Alex Lelyn luentoon josta leirille osallistuneet biljardiaktiivit pyrkivät löytämään ajatuksia mm. oman paikkakuntansa toimintaan ja tavoitteisiin. 

Toisena valmennuspäivänä oli ohjelmassa osio aiheesta "Kilpailuun valmistautumisen henkilökohtainen malli", jossa pääosaa piti olympiatason jousiampuja (Rio 2016) Taru Kuoppa. Lisäksi paljon ryhmätyöskentelyä jossa pureskeltiin luennoista ammennettuja ideoita yhteisvoimin paperille.

Toinen päivä jatkui Biljardikoulun, Playpoolin (Pietarin Biljardiliitto) Platon Bochorisvilin esityksellä joka kuvasi paljon itänaapurin toimintaa ja kuinka heidän organisaatio rakentaa ja kehittää lajia eteenpäin omalla alueellaan. Lisäksi ryhmätehtävänä käsiteltiin biljardia harrastuksena / eri kaupunkien nykytilanteesta ja uusien ideoiden myötä tulleista tarpeista.

Kolmantena valmennuspäivänä oli Heikki Aunion pitämä mentaalivalmennus joka perehtyi mm. keskittymisharjoituksiin ja jännityksen hallintaan. Käsiteltiin myös kokemuksista ja asioista mitkä liittyi mm. pöydän ulkopuolisiin asioihin ja valmentajana toimimisen asioihin.

Lisäksi osallistujat pääsivät seuraamaan Alex Lelyn toimintaa Lahdessa missä mm. maajoukkueleiri kokoontui erikseen Lelyn valmennukseen. Jan Morelius opasti myös leirillä striimauksen vaihtoehdoista ja laitteista. Päätöspäivän toiminta jatkui vielä erikseen ns. "tulevaisuuden pajassa" jossa pohdittiin Biljardia Suomessa vuonna 2023 - mitä toimijoita löytyy kentällä viiden vuoden kuluttua vs. tällä hetkellä. 

Iso kiitos kaikille leirille osallistuneille aktiivisesta panoksesta ja erityiskiitos vielä ison panoksen tapahtuman suunnittelijoille ja toteuttajille Heikki Auniolle ja Juho Nykäselle. Valmennusleiri oli menestys ja kaikki sujui kokonaisuutena loistavasti.

Valmentajaleiriläiset jousiampuja Taru Kuopan kanssa
TS-Pool jakoi tunnustuksen Heikki Auniolle kiitokseksi saamistaan opeista ja koulutuksista valmennustoimintaan liittyen
Olympiatason jousiampuja Taru Kuoppa sekä Suomen Biljardiliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö Heikki Aunio. Taru Kuoppa luennoi leirillä jousiampujan arjesta, kisoihin valmistautumisesta sekä harjoittelumetodeista.