Tomas Hietanen edelleen voittamaton

25.2.2013

Helsingin Ritz Biljardissa pelattiin jo perinteeksi muodostunut kehitysvammaisten 8-pallo SM kilpailu. Nyt yhdeksästä käydystä kilpailusta peräti seitsemän kertaa on voittajaksi julistettu sama mies, Tomas Hietanen. Finaalissa ja koko kilpailussa ensikertaa mukana ollut Jouko Latvaniemi ei voinut pysäyttää Hietasen voittokulkua vaikka hyvin pelasi hänkin. Pronssimitalit jaettiin Marlo Paumolle sekä Vesa Suvannolle.

Kaikissa aikaisemmissa kilpailuissa mukana ollut Niina Kaislehto sai vihdoin kauan kaivatun voiton kukistaessaan finaalissa Marjo Rasinkankaan. Kaislehdolle tuli oikeastaan tuplavoitto, sillä hän oli myös onnekas aikaisemmin päivällä tehdyssä arvonnassa, jossa hän voitti Biljardiliiton lahjoittaman biljardikepin koteloineen. Uusi keppi olikin heti käytössä tuloksekkaasti. Pronssimitalit menivät Liisa Tarkkaselle ja Satu Tapaniselle.

Kehitysvammaisten SM kilpailu on aina ollut yksi vuoden upeimmista kilpailutapahtumista, eikä tämä kerta tuonut poikkeusta. Pelaajat kannustavat toisiaan esimerkillisesti ja eläytyvät täysillä niin omaan kuin kaverin suoritukseen. Osaamisen taso on noussut huimasti. Kun muutama vuosi sitten lähinnä Tomas Hietanen pystyi useamman pallon peräkkäiseen pussitukseen, nyt niitä nähtiin jo laajalla rintamalla. Pelisäännöt ja peli-idea on myös iskostunut erittäin hyvin kaikkien mieleen. Kuitenkaan tämä ei ole muuttanut suhtautumista pelaamista kohtaan, vaan vanha kunnon peli-ilo paistaa päällimmäisenä. Aivan upeaa oli nähdä Orimattilan joukkue, joka oli pukeutunut samanlaiseen punaiseen pelipaitaan. Samoin aivan upeasti pelaajien ohjaajat ottivat oman roolinsa tuomareina josta suoriutuivat erinomaisesti, kiitos siitä. Mainitaan myös että toisen kepin arvonnassa sai Jari Nordström.

Kilpailussa oli yhteensä 68 pelaajaa, 52 miesten- ja 16 naisten sarjassa. Vuosien saatossa pelaajamäärä on jatkuvasti kasvanut ja kohta raja tulee vastaan, sillä kilpailun kesto halutaan pitää kohtuullisena aamusta iltapäivään.

Ensi vuonna on kilpailun 10-vuotisjuhla johon panostetaan joillakin mukavilla lisäelementeillä. Liitto tulee lähestymään myöhemmin eri tahoja yhteistyökumppaneiden ja tukijoiden saamiseksi 10-vuotisjuhlakilpailua koskien. Toteutetaan yhdessä pelaajille hieno tapahtuma. Tietysti jo nyt kuka tahansa voi kantaa kortensa kekoon tavalla tai toisella ottamalla yhteyttä sähköpostilla liiton toimistoon, tai puh. 0400 638 706.

Kilpailu jätti taas miellyttävät muistot niin pelaajille kuin katselijoille. Suuret kiitokset kilpailun käytännön järjestelyistä Ritz Biljardin henkilökunnalle ja erityisesti kilpailun johtajalle Mella Frosterukselle sekä koko kilpailutapahtuman ”isälle” Pekka Leistille.

Tulokset:

1. Hietanen Tomas
2. Latvaniemi Jouko
3. Paumo Marlo
Suvanto Vesa
5. Salaspuro Kalle
Enkkilä Jani
Guled Mohamed
Lipponen Tero
9. Bloom Raul
Korhonen Tommi
Suoranta Niila
Tall Aarno
Takkunen Jari
Tuomainen Kimmo
Meriläinen Heikki
Abdirahi Hasan
17. Nordström Jari
Karppanen Jesse
Petälä Vili
Kouhia Henri
Aitakari Seppo
Spännäri Tony
Eskola Kari
Helle Sami
25. Tonteri Mika
Serpola Anssi
Hyvönen Joel
Väänänen Joni
Moilanen Marko
Villikka Matias
Serimaa Santeri
Sipilä Ilkka
33. Miesperä Tomi
Tolonen Esko
Pesonen Antti
Lyytinen Jere
Vuorikivi Antti
Baltzar Dimitri
Heimonen Petri
Ratia Jussi
Leijamaa Jani
Alhola Toni
Kanninen Elvis
Sandholm Kaj
Holttinen Ilpo
Özturk Ahmet
Hämäläinen Jukka
Kankainen Teemu
49. Sivinen Kristen
Eschner Ville-Pekka
Järvilehto Janne
Pokkinen Veli-Pekka

Naiset

1. Kaislehto Niina
2. Rasinkangas Marjo
3. Tarkkanen Liisa
Tapaninen Satu
5. Linnolahti Mari
Riikonen Sanna
7. Korpua Päivi
Elttula Eeva
9. Huru Sari
Hietanen Jenni
Liekari Emma
Kotiranta Ulla
13. Sjöblom Jenni
Karilainen Tiiu
Kontturi Kaisa
Kirjavainen Päivi