Tapio Soinisalo ykkönen karassa

24.1.2013

Ex-lajipäällikkö otti omansa ja voitti karan ensimmäisen rankingkilpailun Espoossa.

Karan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Espoossa

Lauantaina 8.9. alkoi SBIL:n karakausi ja ensimmäinen kilpailu pelattiin Espoon Biljardikerhon klubilla. 12 pelaajan voimin pelattiin turnaus yhden päivän aikana, kun käytössä oli kaksi huippupöytää.

Kilpailut pelattiin neljässä kolmen hengen lohkossa joista jokaisesta lohkosta kaksi parasta selvittivät tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Alkulohkon ottelut pelattiin 15 karaan jonka jälkeen 8-cupissa karamäärää kasvatettiin portaittain.

8-cupiin (20 karaa)selvitti tiensä lohkovoittajina viime kauden RG-voittaja Turun Toni Hannula jolle syntyi saman päivän aikana myös poika. Onnea Tonille ja koko hänen perheelle! Hän sai vastaansa Ritz-clubia edustavan Jouni Tähden ja heidän ottelustaan tuli todella tiukka. 68 lyöntivuoron jälkeen Toni oli voittanut ottelun niukasti 20-19.

Toisessa 8-cup peliparissa kohtasivat EBK:nPaul Figueroa ja todella kova EBK:n Tasi Soinisalo. 41 lyöntivuorossa Tasi oli voittanut ottelut 20-6 ja pelasi itsensä semifinaaliin Toni Hannulaa vastaan.

Alkulohkoista voittajana selvitti tiensä jatkoon myös EBK:n Jarno Ahola joka sai vastaansaseurakaverinsa Altti Helläkosken. Molemmat nappasivat SM-mitalin viime keväänä Jyväskylästä ja pelasivat huikean trillerin. Jarno Ahola voitti lopulta ottelun niukasti 20-19.

Viimeinen 8-cup pelipari oli Turun Eero Hämäläisen ja Espoon Kai Grannaksen välinen mittelö. Hämäläinen ei antanut Grannaksen yllättää vaan viime kauden RG-kakkonen voitti ottelun 20-7 ja eteni Jarno Aholaavastaan semifinaaliin

Semifinaalit pelattiin 25 pisteeseen.
Toni Hannula ja Tasi Soinisalo kävivät tiukan taistelun joka kesti peräti 69 lyöntivuoroa ja sarjoilla ei juhlittu 3:a karaa enempää kerrallaan. Tiukka mittelö päättyi lopulta Tasin voittoon 25-21 ja finaaliin.

Toisessa semifinaalissa Jarno Ahola pelasi tehokkaammin kuin Eero Hämäläinen ja selvitti tiensä finaaliin selkeästi 25-15. Jarno teki parhaimmillaan 6 sarjan ja muutenkin pelasi parhaimmalla keskiarvolla semifinaalipareista.

Finaali ratkaistiin sitten 30 pisteeseen.
Alkupeleissä samassa lohkossa kohdanneet Tasi Soinisalo ja Jarno Ahola kohtasivat nyt toistamiseen ja täysin ansaitusti finaalissa. Jarno oli vahvempi lohkoissa, mutta Tasi pystyi kokeneempana voittamaan ratkaisevan finaalin. Molemmat esittivät huikean hienoa peliä ja molemmat kirjauttivat myös 7 karan sarjan finaaliin. Lopputulos 30-27 Tasille ja keskiarvot 0,625/0,563.