Tähdelle kultaa, Makkoselle hopeaa ja Poikkijoelle pronssia!

7.4.2016

10-pallon Euroopan mestarit David Alcaide (ESP), Jouni Tähti sekä Jasmin Ouschan (AUT). Kuva: EPBF/DK

Suomelle hienosti kolme mitalia poolbiljardin EM kisoista Itävallasta

Poolbiljardin EM kilpailu 2-12.4.2016 Sankt Johann im Pongau, Itävalta.

Eilisen jälkeen oli jo varmaan että mitaleita sataa tänään, väri vain oli epäselvä kun Petri Makkonen, Jouni Tähti ja Marika Poikkijoki aloittivat semifinaalinsa EM kilpailujen toisessa lajissa, 10-pallossa myöhään eilen illalla.

Kolmesta mahdollisesta kultamitalista yksi jäi haaviin, kun kaarinalainen Jouni Tähti voitti pyörätuolisarjan. Jouni voitti sekä semifinaalin että finaalin lukemin 6-2 eikä jättänyt jossitteluille sijaa. Finaalissa kaatui Belgian Kurt Deklerck ja sitä ennen semifinaalissa niin ikään belgialainen David Himpe. EM kulta oli Jouni Tähdelle jo uran 19:s, EM hopeaa Tähti on saavuttanut neljästi ja pronssimitaleita on kertynyt kuusi. EM kilpailujen katkeamattoman mitaliputkensa Tähti on aloittanut vuodesta 2002 alkaen.

Miehissäkin päästiin todella lähelle, sillä Hyvinkään Petri Makkonen joutui taipumaan Espanjan David Alcaidelle niukimmalla mahdollisella erolla häviten finaalin 7-8. Semifinaalissa Petri kaatoi Puolan Mieszko Fortunskin vakuuttavalla esityksellä lukemin 8-3. Finaali eteni suht tasaisissa merkeissä vähän yli puolen välin kunnes Alcaide karkasi 7-5 johtoon. Muutama missi Alcaidelta kuitenkin toi Petrin 7-7 tilanteeseen mutta "kontrassa"Petri ei päässyt yrittämään kuin kerran maskista josta kuitenkin hyvä osuma eikä helppoa alle Alcaidelle. Tämä kuitenkin löi todella hienon kuutosen keskelle ja loppu olikin muodollisuus. EM hopea oli Petri Makkosen uran paras sijoitus, tätä ennen hänellä oli kaksi EM pronssia vuosilta 2011 ja 2014.

Naisissa Marika Poikkijoki sai semeissä vastaansa norjalaisen kestomenestyjä Line Kjoersvikin. Alussa mentiin tasaisissa merkeissä mutta lopulta norjalainen karkasi 6-2 voittoon. Poikkijoki saavutti näin uran kolmannen pronssimitalinsa, aikaisemmin voitettujen yhden kulta- ja neljän hopeamitalin lisäksi.

Kaiken kaikkiaan mahtava poolpäivä joka varmasti antaa uskoa ja tsemppiä jatkopeleihin näissä EM-kisoissa joissa on vielä kaksi lajia ja joukkuekilpailu pelaamatta loppuun. Seuraavaksi Suomen miesten joukkue jatkaa mitalijahtia Sloveniaa vastaan. Miesten joukkue hävisi ensin Ranskalle voitoin 1-2 mutta otti sen jälkeen hienon 2-1 taisteluvoiton Sveitsistä. Naisten joukkueen tie katkesi tappioilla Italialle sekä Espanjalle.