Suomi avasi mitalitilin poolin EM kisoissa

17.4.2015

Europan mestari Jouni Tähti sekä EM pronssimitalisti Marika Poikkijoki. Kuva: Sami Karttunen

Jouni Tähdelle EM-kultaa ja Marika Poikkijoelle EM-pronssia 10-pallossa

Pool Biljardin EM-kilpailut, Algarve, Portugali 11.4 – 22.4.2015

10-pallo on saatu päätökseen miesten, naisten ja pyöratuolisarjan osalta. Suomi avasi mitalitilin hienosti kahdella mitalilla. Jouni Tähti osoitti jälleen kerran tiukassa paikassa periksiantamattomuutta Belgian Kurt Decklerckin johtaessa ottelua 4-1 ja 5-3, mutta niin vain Jouni pystyi puristamaan 6-5 voiton ja sitä myöten Euroopan mestaruuden. Jounilta varsin ehjä turnaus muutenkin sillä matkalla mestaruuteen hän ei hävinnyt yhtään ottelua.

Naisten sarjassa Marika Poikkijoki saavutti hienosti pronssia edellisvuosien mitalien jatkoksi. Marika oli ensimmäisessä lajissa (Straight Pool) ja 10-pallonkin alussa hieman vaikeuksissa pelinsä kanssa mutta vihdoin lyönti alkoi sujumaan ja tulokset näkyivät heti taululla. Semifinaalissa Marika joutui taipumaan Belgian Khamila Khodjaevalle joka myöskin kuittasi mestaruuden. Muiden naisten osalta ensikertalainen Johanna Vartiainen nappasi hienosti tällä tasolla avausvoittonsa. Riikka Saarasen pelit päättyivät tällä kertaa kahteen tappioon.

Myös miesten sarjassa saatiin erinomainen kokonaistulos ja oltiin myös lähellä mitalia Aki Heiskasen sijoituttua viidenneksi. Heiskanen oli puolivälierässään jo 1-6 tappiolla ja taisteli tilanteeksi 6-6 mutta kaksi seuraavaa menivät Espanjan Diazille ja siten myös koko peli numeroin 8-6. Suomen hienoa kokonaispanosta täydensivät Petri Makkonen ja Kim Laaksonen jaetulla 9. sijallaan. Jani Uski pääsi myös Cup peleihin ja mutta hävisi heti Cupin ensimmäisellä kierroksella ja sijoitukseksi muodostui jaettu 33. sija.Miesten joukkuepeleissä Suomi selvitti tiensä hienosti puolivälieriin ja taistelu mitaleista jatkuu 18.4 ottelulla Puolaa vastaan.

Kilpailun tuloksia ja livescore:

Maksullinen livestream:

Marko Hartikainen

Jouni Tähti EPBF:n haastattelussa. Kuva: Sami Karttunen
10-pallon Euroopan mestarit Khamila Khodjaeva (BEL) Jouni Tähti (FIN) sekä Alexander Kazakis (GRE). Kuva: EPBF