Snadi, Kuhnu ja 9 Team nuorisotalo mestareiksi

31.3.2014

Kilpailun johtaja Markus Laurila pitää avauspuhetta

Viikonloppuna pelattiin nuorisotalojen 9-pallon Suomen mestaruuskilpailu Tampereen Galaxie Centerissä. 1996 sarjan mestaruuden voitti Lempäälän Snadin nuorisotalon pelaajat, 1999 sarjan ykkönen oli Nokian 9 Team ja tyttöjen paras oli Kuhmoisten Kuhnun joukkue.

Poikkeuksellisesti vain 18 kolmen pelaajan joukkuetta osallistui nuorisotalon 9-pallon SM kilpailuun, kun aikaisemmin joukkueita on ollut noin kolmannes enemmän. Joka tapauksessa tämäkin kilpailu vietiin läpi hyvässä hengessä biljardista innostuneiden nuorten toimesta. Pientä jännityksen virinää oli jälleen ilmassa, kun pelaajat pääsivät mittaamaan taitojaan heille ennestään tuntemattomien nuorten kanssa.

1996 ja myöhemmin syntyneiden sarjassa jyvät erottuivat kyllä akanoista jo alkulohkoissa. Lopulta finaalissa pelanneet Snadi Lempäälästä ja Martti Hyvinkäältä kohtasivat jo alkulohkossa, jossa Snadi oli niukasti 2-1 parempi erätulosten mennessä kuitenkin tasan 6-6. SM kisan ensikertalainen Kokkolan Isojärven nuorisotalo oli hyvässä iskussa alusta alkaen voittaen alkulohkonsa suvereenisesti. Isojärven kohtaloksi koitui Snadin kohtaaminen semifinaalissa ja siitä niukka 1-2 tappio, mutta erittäin hyvä suoritus silti ja Kokkolaan heti ensi yrittämällä kotiin viemisinä SM pronssimitalit.

Hyvinkään Martti teki myös selvää jälkeä aina finaaliin saakka. Ensin 8 cupissa kotikaupungissaan pelannut Multisillan joukkue jäi jalkoihin selvällä 3-0 tuloksella, yksittäiset ottelut menivät hyvinkääläisille 3-0, 3-0 ja 3-1. Myös semifinaaliin asti hyvää tulosta tehnyt CCBC:n joukkue Kangasalalta joutui taipumaan Martin pelaajien käsittelyssä 1-2 tappiolla. Church Corner Billiard Clubin pelaajille kuitenkin SM pronssimitalit.

Finaaliottelut olivat selkeää lempääläisten hallintaa, eikä Hyvinkään pelaajat pystyneet tällä kertaa paremmilleen mitään, ottelutulokset 3-1, 3-0 ja 3-1 eivät jättäneet selittelyille sijaa ja Snadi sai kirkkaimmat mitalit ja isoimman pokaalin omalle nuorisotalolleen vietäväksi.

Nuorempien 1999 sarjan kolmen joukkueen kesken pelattiin kaksinkertainen sarja jonka perusteella mitalit jaettiin. Nokian 9 Team ja Turun Lausteen 2 joukkue olivat tasaisen hyviä, molempien voittaessa kolme ottelua, mutta nokialaisten paremman eräsuhteen perusteella heidät kruunattiin Suomen mestareiksi. Kolmanneksi tuli Lausteen ykkösjoukkue. Sekä Lausteella että 9 Teamilla oli muutama erittäin lahjakas 11-12-vuotias pelaaja, joista toivon mukaan kuullaan vielä lajin parissa lisää.

Tyttöjen kaksi joukkuetta pelasivat kahdesti vastakkain. Yhteistuloksissa Kuhmoisten Kuhnun joukkue otti SM kultaa kun Hyvinkään Martin pelaajat saivat hopeamitalit.

Kiitos Galaxie Centerille hyvistä kilpailuolosuhteista ja Markus Laurilalle kilpailun käytännön toteutuksesta.