Smartpool saapuu Suomeen ensi vuonna

21.11.2021

Jo pidemmän aikaa suunniteltu Smartpool projekti on alkamassa todenteolla jo vuonna 2022. Suomen biljardiliiton puolesta Tommi Lamminaho ja Heikki Aunio olivat viikonloppuna Hollannin Amsterdamissa viemässä projektia Suomen osalta eteenpäin.

"Huikea viikonloppu matematiikan ja biljardin parissa. SmartPool -projekti otti ison askeleen eteenpäin. Vuonna 2022 saadaan matematiikan opetukseen lisää erilaisia tapoja ja keinoja kokeiluun biljardin avulla." - Aunio kommentoi tänään sunnuntaina paluumatkallaan Suomeen.

Matematiikan ja biljardin yhdistävä SmartPool on kehitetty Hollannissa ja siellä on saatu hyviä tuloksia näiden kahden yhdistämisestä. EPBF (Euroopan poolbiljardin liitto) koordinoi EU:n rahoittamaa pilottihanketta ja organisoi koulutustapahtuman Amsterdamissa johon osallistui edustajia viidestä maasta. Mukana projektissa ovat:
Hollanti
Saksa
Suomi
Kypros
Bulgaria

Suomen projektivastaavana toimii, myös EPBF:n hallituksessa istuva, pitkän linjan biljardihahmo, Tommi Lamminaho. Suomen biljardiliittoa oli edustamassa Sbil:n valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio.

Vuonna 2022 Suomessa alkaa SmartPool -projektin pilottijakso kolmessa koulussa.

Lue lisää mm. https://dimensiolehti.fi/smartpool-hanke-biljardia-ja-matematiikkaa-ala-ja-ylakouluun/

SmartPool -hankkeen kehittäjä Erik van Haren.
Kuvassa vasemmalta: SmartPool -hankkeen kehittäjä ja kouluttaja Erik van Haren, EPBF:n projektikoordinaattori Ine Helvik, Tommi Lamminaho ja Heikki Aunio.
Koulutustapahtuma kuvattiin ja siitä tehtiin videotallenne.
Suomen biljardiliiton valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio
Tilaisuudessa puhumassa Amika Singh ja Tommi Lamminaho
Loppupuheenvuoroaan pitämässä Ine Helvik ja Heikki Aunio.