SmartPool-projekti - matematiikan opetusta biljardin avulla ala-aste ja yläaste ikäisille

7.4.2022

Lisätietoja SmartPoolista projektipäällikkö Tommi Lamminaholta tommi.lamminaho@gmail.com

Suomen biljardiliitto kävi 6.4. kouluttamassa SmartPoolin pilottihankkeessa mukana olevia kouluja. Tällä kerralla kouluttautumassa oli matematiikan opettajia Hyvinkäältä sekä Merilahden ala- ja yläasteelta.

Innostunut keskustelu ja ideoiden tulva täytti Merilahden peruskoulun auditorion, kun seitsemän matematiikan opettajaa pääsi lyömään viisaat päänsä yhteen biljardipöydän ympärillä. 

Suomen biljardiliiton valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio:

"Tämä on kyllä erittäin mielekäs projekti. Biljardin avulla pystytään opettamaan matematiikkaa todella monella erilaisella tavalla. Monipuolisuutta on niin paljon, että tällä voidaan käsitellä matemaattisia aihealueita aina esiopetuksesta lukion matematiikkaan saakka.

Sitten tähän liittyy erittäin tärkeänä ja suurena osana se sosiaalinen aspekti. Biljardipöytä kokoaa ihmisiä ympärilleen ja siitä syntyy uusia ystävyyssuhteita, yhteisiä oivalluksia, oppimista, toisten huomioon ottamista jne. Joku ennemmin sosiaalisista tilanteista vetäytyvä oppilas saattaa siellä luokassa saada biljardin avulla positiivisia kokemuksia ryhmässä toimimisesta ja innostuu samalla myös ratkaisemaan matemaattisia pulmia.

Tämän lisäksi opettajat voivat esim. pitää matematiikan tunteja laajennetusti ensin SmartPool pöydällä luokassa ja sitten toisella kerralla jalkautuen oppilaiden kanssa vaikka paikalliselle biljardisalille tekemään tehtäviä. Samalla lapset, nuoret ja opettajat saadaan enemmän tietoiseksi myös tästä upeasta lajistamme ja parhaassa tapauksessa näin myös harrastajien määrä kasvaa."

Lisätietoja SmartPoolista tarjoaa projektipäällikkö Tommi Lamminaho
tommi.lamminaho@gmail.com


 

Suomen biljardiliiton valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio ja matematiikan opettaja Marcus Welthausz Hyvinkäältä.
Merilahden peruskoulun matematiikan opettaja Kimmo Lipposen tyylinäyte koulutuksen jälkeen.