Salovaaralle ensimmäinen kiinnitys EM-lippuun

25.2.2013

Cabin Street Snookerin tiloissa Helsingissä käynnistyi kotimaisen snookerkauden toinen kilpailujakso.

Olosuhteet olivat mitä mainioimmat, kun kotimaisessa snookerissa ryhdyttiin kisaamaan kauden toista – ensimmäisen tapaan neljä kilpailua kattavaa - EM-rankingia. Näin ollen loppukaudella lajissa lasketaan koko kilpailukauden pisteitä omaavaa MM- ja neljän kilpailun EM-rankingia yhtä aikaa.

Cabin Street Snooker –seura oli tehnyt erinomaista työtä kilpailujen alla asentamalla kaikkiin pöytiinsä uudet vallikumit, verat ja niiden juoksua parantavat lämmityssysteemit. Lisäksi salilla siirryttiin käyttämään EM- ja MM-kilpailuissa käytettävää Shenderin pussisapluunaa.

32 pelaajan kilpailu pelattiin läpi suoralla cup-systeemillä. Lauantaina pelit pelattiin paras viidestä – ja sunnuntaina paras seitsemästä –formaatilla. EM-lipun jo lunastanut Robin Hull vetäytyi pois kilpailuista henkilökohtaisten syiden takia, mikä jätti pelikentän kutkuttavan avoimeksi.

Parhaiten Cabinin olosuhteisiin sopeutui Oulun Biljardikerhon Timo Salovaara, joka pääsi kilpailuun sijoitettuna lauantain viimeiselle kierrokselle. Paikasta sunnuntain finaaleihin Salovaara kaatoi kotisalillaan pelanneen Janne Häkkisen erin 3-1. Hullin poisjäänti avitti Salovaaran sunnuntaina suoraan semifinaaleihin, jossa pian 36-vuotta täyttävä oululainen laittoi kassalle Jyväskylän Playersia edustavan Antti Mannilan lukemin 4-1.

Finaalissa jyväskyläläisten toisena toivona pelannut Mika Hummelin antoi Salovaaralle kovan vastuksen, mutta vajaat kolme tuntia kestänyt taistelu päättyi lopulta Salovaaran eduksi framein 4-2. Finaali oli tasoltaan laadukas, sillä molemmilla pelaajat omasivat omat etsikkoaikansa.

Hummelin otti kuskin paikan vietyään avausframen tyylilleen ominaisella nopealla 55 lyöntisarjalla. Toisessa Salovaara puolestaan teki kahdesta paikastaan molemmilla kerroilla 36 breikit, ja peli oli hetkessä tasan 1-1. Seuraavat kaksi erää jaettiin jälleen tasan molempien hapuillessa pelinsä kanssa. 2-2:ssa kaksikosta Salovaara onnistui nostamaan tasoaan, mikä auttoi hänet uransa neljänteen ranking-osakilpailuvoittoon. Hummelinille finaalitappio oli kauden toinen.

Salovaaran voiton avain oli tasaisen tehokas hyökkäyspeli, mitä säesti viisas turvapelaaminen. Tästä hyvänä esimerkkinä käyköön Salovaaran pussitusprosentti, joka oli kotimaisittain erinomainen 86,4.

Robin Hull DQ 0

Snookerin mestaruussarja jatkuu 16.-17. päivä helmikuuta Jyväskylässä, jolloin kilpailu pelataan historiallisesti kahdella salilla, Jyväs-Snookerissa ja Playersissa.