Saksa taipui selkeästi

24.1.2013

Saksa joutui toteamaan suomalaiset kilpakumppaninsa liian taitaviksi. Immonen ja Makkonen jo neljännesfinaaliin Saksaan kaadolla.

Mika Immonen ja Petri Makkonen neljännesfinaaliin Suomi vs Saksa 8-4

Biljardin World Cup of Pool –kilpailussa Filippiineillä koettiin suomalaisiloa, sillä Mika Immonen ja Petri Makkonen voittivat saksalaisparin Ralf Souquet / Thorsten Hohmann selvästi erin 8-4 ja etenivät neljännesfinaaliin.

Saksalaiset voittivat teikkauksen ja pääsivät aloittamaan ottelun. Aloitusbreikki onnistuikin hyvin ja siitä saksalaispari Ralf Souquet ja Thorsten Hohmann siirtyivät onnistuneilla lyönneillä 0-1 johtoon. Seuraava erä kuitenkin heti suomalaisparille Mika Immoselle ja Petri Makkoselle. Siitä onnistunut aloitus ja pöydän tyhjennys, joten heti kärkeen Suomi johtoon 2-1. Mika ja Petri näyttävät hyvin keskittyneiltä ja antavat saksalaisille varmasti täyden vastuksen kuten edellisenä päivänä Korea voiton jälkeen olivat luvanneet.

Mika ja Petri tekivät toisen pöydän tyhjennyksen perään ammattimaisin ottein joten ottelu etenee hyvään suuntaan. Seuraavaan erään Suomi joutui tekemään turvalyönnin, mutta Saksa pääsi sen purkamaan ja siitä saksalaiset pussittivat loputkin pallot ja erä heille. Tilanne kuitenkin vielä 3-2 Suomelle.

Saksan hyvä vire jatkuu pöydän tyhjennyksellä ja tilanne tasan 3-3. Seuraavassa erässä tapahtui kummia, kaksi maailmanluokan pelaajaa epäonnistui perätysten, ensin Saksan Raf Souquet ja heti perään Mika Immonen löi helpon ysipallon ohi, tästä erä Saksalle ja tilanteeksi 3-4. Onneksi tämä ei hätkähdyttänyt sen enempää, sillä Mika ja Petri kokosivat itsensä ja voittivat seuraavan erän tasoittaen tilanteeksi 4-4. Jatkoa seuraa, loistavaa työskentelyä Mikalta ja Petriltä jotka tyhjensivät pöydän ja taas johtoasema. Nyt vain aloitus toimimaan. Se onnistuikin ja taas erä suomalaisille. Petri pelasi erittäin varmasti, tämä auttaa myös Mikaa pitämään kiinni tasostaan. Suomalaiskaksikko on nyt erittäin hyvässä vireessä. Tunnin pelin jälkeen Suomelle miellyttävä johtoasema 6-4, kun ottelu pelataan kahdeksaan voittoon.

Petri ja Mika ovat tulessa! Aivan loistavaa peliä suomalaiskaksikolta, kommentaattorien mukaan tässä ottelussa suomalaiset ovat esittäneet jopa turnauksen upeimpia suorituksia. Taas aloituksesta pöydän tyhjennys ja yhden erän päähän otteluvoitosta. Tilanne jo 7-4 Suomelle.

Seuraava erä olikin sitten viimeinen, jossa Saksa ensin pakotti Suomen turvalyöntiin. Ralf Souquet jätti kuitenkin jatkossa pallon näkyviin jonka suomalaiset laittoivat kylmän rauhallisesti sisään. Kun loputkin pallot olivat pöydältä pusseissa oli Suomen voitto 8-4 tosiasia eivätkä saksalaiset jatka mestaruuden puolustamistaan tätä ottelua pidemmälle. Mika Immonen ja Petri Makkonen sen sijaan jatkavat kilpailua 8 parhaan joukossa. Mika Immonen on jo osoittanut venymiskykynsä tiukoissa paikoissa, mutta nyt sen teki todeksi myös Petri Makkonen joka viimeistään tällä ottelulla lunasti paikkansa maailman valiopelaajien joukossa.

Neljännesfinaalissa vastustajaksi tulee joko Filippiinit tai Kanada. Ottelu pelataan lauantaiaamulla Suomen aikaa.