Robin Hull huippukunnossa

20.6.2013

Robin Hull

Snookerin Mestaruussarjan kauden päätöskilpailu oli Robin Hullin näytöstä. Kilpailussa nähtiin myös paluumuuttaja, joka antoi vahvat näytöt jäljellä olevaan SM-kilpailuun.

Cabin Street Snooker -seura järjesti ranking-finaalin upeissa puitteissa, sillä sali oli laajentunut uuteen tilaan, josta kodin olivat saaneet kolme entisen Merlin-klubin pöytää. Suomen Biljardiliitto haluaa kiittää seuraa kotimaisen snookerin peliolosuhteiden edistämisestä.

Kilpailussa suurin mielenkiinto keskittyi siihen, missä kunnossa Robin Hull olisi vain kuukautta ennen Puolan EM-turnausta, josta voitto tietäisi kahden vuoden pelioikeutta ammattilaiskiertueelle. Ja kunnossahan Hull olikin.

Kaksi aiemmin kaudella tehtyä kilpailumaksimia olivat saada seurakseen kolmannen, jota Hull jahtasi vimmatusti jokaisessa sunnuntaina pelaamassaan ottelussa. Puolivälieräottelussa breikki tyrehtyi 113 pisteessä 15:nnen mustan ohilyöntiin, välierässä 104:ään ja finaalissa 96:een. Kolmessatoista pelaamassaan erässä Hull teki seitsemän yli 50 pisteen lyöntisarjaa.

Matkalla kauden kuudenteen ranking-osakilpailuvoittoonsa Hull voitti Jani Kanasen (4-0), Tero Suvannon (4-1) ja finaalissa Jyri Virtasen (4-0). Se tiesi samalla sitä, että Hull pysyi voittamattomana tämän kauden ranking-kilpailuissa. Nähtäväksi jää, kestääkö saldo myös jäljellä olevan SM-kilpailun.

Cabinin kilpailussa kilpa-areenoille palasi viime kauden ranking-ykkönen, seuran oma syömähammas Mika Karhu. Hän eteni aina semifinaaliin, jossa Jyri Virtanen oli niukasti parempi framein 4-3. Vahvoista break building -taidoistaan tunnettu Karhu teki 27 pelaamassaan turnauserässä 19 yli 30 pisteen breikkiä.

Katso snookerin Mestaruussarjan RG8:n tulokset seuraavasta linkistä

Mestaruussarjan ranking-kärki 8/8 osakilpailun jälkeen:

1. Robin Hull, KK-79 15600 pistettä

2. Jyri Virtanen, WCS 12550

3. Timo Salovaara, OBK 9900

Snookerkausi 2012-2013 huipentuu SM-kilpailuun, jonka karsinnat käydään Turun Aura-Biljardissa 11.-12. toukokuuta. Finaalit pelataan Helsingissä 24.-25.5.