Rautiaiset hallitsivat Amerikankan SM-kisoja

25.2.2013

Pyramidi Amerikanka SM parhaat vasemmalla SM kultaa voittanut Marko Rautiainen vierellään hopeamitalisti Jyri Rautiainen. Kuva Juha Päivinen

The Free Pyramidin eli Amerikankan SM-kilpailu pelattiin viikonloppuna Kotkassa

Ensimmäinen pelipäivä taisteltiin Kaisa-Karhujen kotiluolassa Karhulassa ja loppupelit 8-cupin kera ratkottiin Biljardi-Kotkien kotipesässä Finnalistin salilla. Finaalissa kohtasivat kaksi Rautiaista, kun toissa vuoden takainen The Free Pyramidin Suomenmestari Marko Rautiainen kohtasi Pyramidin SM-mitalien ensikertalaisen, mutta muuten kaisakentiltä tutun ja kokeneen Jyri Rautiaisen.

Jyri Rautiainen hävisi ensimmäisen ottelunsa Espoon Santeri Saariselle lukemin 1-4, mutta sen jälkeen hänen tiensä oli voitokas koko ensimmäisen pelipäivän loppuun asti. 8-cupissa Jyri kohtasi loistavan lauantain pelanneen Espoon Tuomas Komin ja pystyi kukistamaan tämän 5-2 varmistaen ensimmäisen mitalinsa pyramidin SM-kilpailuista. Ottelu oli tiukka sillä peräti kolmesti Jyri onnistui voittamaan erän kontrapallossa lukemin 8-7. Finaalipaikka varmistui sitten voitolla semifinaalissa Oleksiy Zhukovista.

Marko Rautiainen puolestaan eteni toiseen pelipäivään pelkkien voittojen turvin. Finaalipäivänäkin Rautsi aloitti todella vahvasti, kun hallitseva mestari, rankingkärki ja viime vuoden paras pyramidipelaajamme Juho Nykänen kaatui puhtaasti 5-0. Semifinaali oli sitten tiukempi taistelu Santeri Saarisen kanssa ja vasta 3-3 tilanteessa Rautsi sai karkuoton tehtyä onnistuneesti ja meni finaaliin voitolla 5-3.

Finaalissa Jyri Rautiainen oli jo päässyt 4-3 johtoon, mutta kokeneempi pyramidisti Marko Rautiainen tuli tasoihin, meni ohi ja painoi parttiin asti voittolukemin 6-4.