Poolin EM-valinnat päätetään 9.12.2013

2.12.2013

Vuoden Poolpelaaja Aki Heiskanen ja Vuoden pelaaja Petri Makkonen palkittiin viime viikonloppuna Mestaruussarjan RG-kilpailun yhteydessä. He ovat tällä hetkellä erittäin todennäköisesti edustamassa Suomea myös ensi keväänä Poolin EM-kilpailuissa viime vuotiseen tapaan.

Poolin RG-viikonloppu oli viime viikonloppuna jolloin pelattiin samalla vuoden 2013 viimeiset Poolin RG-kilpailut. EM-paikoista taisteltiin tiukasti Vantaalla Broadway Billiardin kotiluolassa, jossa mestaruussarjan parhaimmisto kohtasivat toisensa. EM-kilpailujen ehdokkaiden takaa turnauksen voittoon pelasi kovan suorituksen pitkän tauon jälkeen tehnyt Turun Kim Laaksonen.

Turun Kim Laaksonen sai villin kortin mestaruussarjan neljänteen ja tämän vuoden viimeiseen RG-kilpailuun. Kimi on kuulunut Suomen parhaimpiin poolpelaajiin jo juniori-ikäisenä, mutta pitänyt kilpapelaamisessa taukoa - ainakin poolin mestaruussarjan osalta. Taidot ja voittamisen tahto eivät ole ainakaan kadonneet mihinkään tauon aikana sillä hän voitti viime viikonloppuna Mestaruussarjan osakilpailun. Lue lisää: http://pool.sbil.fi/

Turnauksessa oli paljon panosta sillä myös EM-paikoista taisteltiin kuumeisesti RG-voiton lisäksi. Neljä pelaajaa tullaan valitsemaan ensi viikon maanantaina ensi kevään EM-kilpailuihin (Kyrenia, North Cyprus, 29.3.-10.4.2014). Ensisijaisesti valintoihin vaikuttavat RG-lista, mutta myös kansainväliset näytöt otetaan huomioon.

Viikonloppuna pelattiin myös 9-pallon B-SM kilpailut Riihimäellä ja Hyvinkäällä johon ilmoittautui 118 pelaajaa ympäri Suomen. Kaksipäiväisen suurturnauksen finaalissa kohtasivat KBK:n Miikka Hirvonen ja HyvBK:n Kimmo Hakala. Hallitseva pari Suomenmestari Miikka Hirvonen voitti finaalin 6-3. Lue lisää: http://pool.sbil.fi/