Pool PM kisat ruotsalaisjuhlaa

22.9.2014

Osa Suomen joukkueen miespelaajista. Vasemmalta Joonas Ohtonen, Juuso Nuutinen, Sami Ahola, Petri Makkonen, Santtu Pyykönen, Marko Makkonen (takana) ja Sami Karttunen. Kuva: Sami Karttunen

Poolin Pohjoismaiset mestaruuskilpailut päättyivät ruotsalaisten Marcus Chamatin ja Louise Furbergin voittoihin

Oslossa pelatussa poolin 10-pallon Pohjoismaisessa mestaruuskilpailussa kärkisijat jäivät suomalaispelaajilta saamatta. Kuitenkin kahdeksan parhaan joukkoon ylsi kolme mies- ja yksi naispelaaja. Sami Karttunen, Kim Laaksonen, Jesse Huttunen sekä Marjella Frosterus siis saivat tappiot 8 cupissa. Nuori espoolainen Casper Matikainen pelasi ennakkoluulottomasti päästen lopulta 16 parhaan joukkoon. Matikaisen pudotti jatkosta oma maajoukkuevalmentaja Sami Karttunen.

Kilpailuun osallistui Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta yhteensä 64 mies- ja 24 naispelaajaa, joista Suomen joukkueen osuus oli 13 mies- ja 4 naispelaajaa. Palkintopottikin oli ihan kohtuullinen 15.500 euroa, tosin molempiin sarjoihin yhteensä. Miesten ykkönen Marcus Chamat saalisti 3000 euroa, kun naisten voittaja Louise Furberg sai tyytyä puolet pienempään summaan.

Suomalaissijoitukset;

Sami Karttunen, Kim Laaksonen ja Jesse Huttunen sijat 5.

Casper Matikainen sija 9.

Petri Makkonen sija 17.

Sami Ahola, Jani Uski ja Jani Siekkinen sijat 25,

Joonas Ohtonen, Santtu Pyykönen, Juuso Nuutinen ja Marko Makkonen sijat 33,

Einari Autero sija 49.

Naisten puolella kokenut Marjella Frosterus oli taas pitkän tauon jälkeen mukana kansainvälisessä kilpailussa sijoittuen lopulta 5 sijalle. Ruotsin Helena Benjamin koitui Frosteruksen kohtaloksi. Ensimmäisellä kierroksella ruotsalainen oli parempi 7-4 ja neljännesfinaalissa hän pudotti Frosteruksen jatkosta 7-2 voitolla. Riikka Saaranen pääsi sijalle 9, Mari Haapanen ja Janna Virtanen sijalle 17.