Pool juniorit ja seniorit 14.1. SM

24.1.2013

Poolin ikäkausipelaajat kilpailivat straight poolin Suomen mestaruuksista, kaikkiaan 64 pelaajaa oli mukana neljän eri sarjan kisoissa. Kultamitalit voittivat Jesse Kivelä (juniorit), Simo Korpela (MN40), Paavo Vaari (MN50) ja Mikko Rantanen (MN60).

Juniorit pelasivat 10 pelaajan voimin Keravan biljardisalilla. Alkupelit pelattiin kahdessa lohkossa, joiden kaksi parasta pääsivät semifinaaliin. Ensimmäisessä semissä Jesse Huttunen (Pirkanmaan Pool Academy) voitti Juuso Nuutisen (Keravan Biljardikerho) 75-48 ja toisessa Jesse Kivelä (Pirkanmaan Pool Academy) kukisti Oliver Vesterlundin (Wasa Pool Biljard Club) 75-25. Näin finaaliin seurakaverit ja etunimikaimat Tampereelta. Finaali meni Kivelän tahdissa, lopulliset pisteet 75-23. Suomen mestari Jesse Kivelä ja hopeaa Jesse Huttunen.

MN40 pelaajat kisailivat Riihimäen Poolbarissa, mukana oli 19 pelaajaa. Simo Korpela (Vaasa Senior Biljard) ei antanut muiden yllättää itseään, vaan kulki voitosta voittoon, finaalissa kukistui Mika Määttä (Galaxie United) selvästi 75-14. pronssimitalit saivat Johan Blomqvist (Vaasa Senior Biljard) sekä Marko Korkka (Kausalan Biljardikerho).

MN50 kilpailussa oli mukana 18 pelaajaa, MN60 sarjassa 17. Molemmat pelattiin samaan aikaan Helsingin Baribal Biljardissa. MN50 sarjan voitti Paavo Vaari (Galaxie United), joka kukisti vastustajansa Tuomo Träffin (Espoon Biljardikerho) äärimmäisen niukasti pistein 75-73. Myös pronssimitalit ratkaistiin semifinaaleissa pienillä marginaaleilla. Ensimmäisessä semifinaalissa Simo Koivumäki (Hämeenlinna Biljardiseura) hävisi Träffille vain neljällä pisteellä 71-75, toisessa semissä Vaari voitti Aarno Kiveliön (City-Pool Lahti) hieman reilummin pistein 75-63.

MN60 Suomen mestaruuden voitti Mikko Rantanen (Galaxie United), finaalivastustaja Pentti Lappalainen (Biljard Stars) jäi niukasti hopealle, tulos 75-70. SM pronssia Pertti Termoselle (Jam Pool) ja Pekka Kolarille (Forssan Biljardiamatöörit).