Pool EM joukkue matkalle etelän lämpöön

29.3.2014

Suomen joukkue

Poolin Euroopan mestaruuskilpailut pidetään Pohjois-Kyproksen Kyreniassa 30.3-9.4.2014.

Suomen joukkue:

Marika Poikkijoki

Riikka Saaranen

Abbas AL-marayati

Aki Heiskanen

Jussi Iivonen

Petri Makkonen

Jouni Tähti

Sami Karttunen, joukkueenjohtaja

Pelipaikkana on viiden tähden hotelli Acapulco Spa Resort, joten ainakin majoitusolosuhteet ovat huippuluokkaa.  Myös Pohjois-Kyproksen lämpötila hellii pelaajia ainakin 20 asteen verran.

Kilpailun ensimmäisenä pelimuotona heti sunnuntaiaamuna alkaa straight pool, johon suomalaispelaajista osallistuvat muut paitsi pyörätuolisarjaan osallistuva Jouni Tähti.

Miesten puolelta suoraan toiselle kierrokselle pääsivät Petri Makkonen ja Aki Heiskanen, joka onkin hyvä sillä suomalaispelaajat saapuvat pelipaikalle vasta aamuyön tunteina. Abbas AL-marayati saa vähillä yöunilla ensimmäiseksi vastaansa Venäjän Ruslan Chinatovin ja Jussi Iivonen Ruotsin Christian Sparrenlöv-Fisherin. Naisten puolelta Riikka Saaranen kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Saksan Kristina Grimin heti aamu yhdeksältä kun Marika Poikkijoki sai walk overin ja saa huilata aamupäivän.

Suomalaispelaajilla on hyvät mahdollisuudet mennä vaikka kuinka pitkälle missä tahansa pelimuodossa vaikka Euroopan taso on erittäin kova ja tasainen. Voittajaehdokkaita on toki eri maista lukuisia, joista vahvoja maita joista löytyy useita huippupelaajia ovat ainakin Iso-Britannia, Alankomaat, Saksa, Itävalta ja Puola.

Viime vuoden Slovenian EM kisoista Suomen saalis oli yhteensä viisi mitalia. Näistä pyörätuolisarjan kestomenestyjä Jouni Tähti toi kaksi pronssia, Marika Poikkijoki upeat kaksi hopeaa sekä miesten joukkue otti myös EM hopeaa. Tietysti miesten joukkueen saavutus oli todella loistava, mutta mieliinpainuvia olivat myös Marikan kaksi semifinaalivoittoa vuosia naispoolia hallinneesta Itävallan Jasmin Ouschanista. Nyt sitten loppuun saakka eli kultamitali Suomeen.

Kilpailusivusto

Marika Poikkijoki, Rollin Pool Players
Riikka Saaranen, Billiard Club of Lappeenranta
Abbas AL-marayati, Tyrvään Biljardiklubi
Aki Heiskanen, Galaxie United
Jussi Iivonen, Mikkelin Snooker Club
Petri Makkonen, Broadway Billiards
Jouni Tähti, Ritz Club
Sami Karttunen, joukkueenjohtaja, Billiard Club of Lappeenranta