Pia Vähäsöyrinki sai kultaisen ansiomerkin

8.10.2013

Pia Vähäsöyrinki kotisalillaan Lahden Kasibiljardissa

Lahtelaiselle biljardi-ikonille luovutettiin liiton kultainen ansiomerkki Karhu Openin yhteydessä

Liiton 40-vuotisen taipaleen aikana on myönnetty yhteensä 12 kultaista ansiomerkkiä, joista neljä viimeisintä SM-finaalien yhteydessä Helsingin Kulttuuritalolla. Tällöin Pia Vähäsöyrinki oli estynyt saapumasta paikalle, joten hänelle luovutettiin ansiomerkki hieman jälkikäteen Lahden Kasibiljardissa pidetyn Karhu Open kilpailun yhteydessä.

Pia Vähäsöyrinki on saavuttanut mittavan määrän Suomen mestaruuksia, yhteensä 28 kpl. Lisäksi hänellä on lukuisa määrä muita SM mitaleita. Vähäsöyrinki on hallinnut suomalaista naisbiljardia kolmella vuosikymmenellä, ensimmäisen Suomen mestaruutensa hän sai vuonna 1990 ja viimeisin on kuluvalta vuodelta.

Vähäsöyrinki on edustanut Suomea lukuisia kertoja poolbiljardin EM kilpailuissa ja on saavuttanut Ladies sarjan Euroopan mestaruuden.

Pia päätti ottaa viikonlopun ilonaiheista kaiken irti. Ansiomerkin saamisen lisäksi Pia näytti että biljarditaidot eivät ole ruosteessa, siitä todistuksena Karhu Open kilpailun voitto. Finaalissa Pia kukisti helsinkiläisen Juha Mällisen 7-4.

 

Reijo "Retsi" Rantala oli myös iloinen avovaimon saamasta tunnustuksesta. Taisipa pieni tippa näkyä Retsin silmäkulmassa.
Pia Vähäsöyrinki on suomalaisen naisbiljardin ikoni.