Petri Makkonen 8-pallon Suomen mestariksi ylivoimaisella näytöksellä

20.3.2022

Petri Makkonen vuoden 2021 SM-finaalitapahtumassa (kuva: Tatu Tainio)

Suomen ykköspelaaja Petri Makkonen voitti Hyvinkäällä pelatussa finaalissa Casper Matikaisen erin 8 – 2

8-pallon yleisen sarjan Suomen mestaruuskilpailut 19.-20.3.2022. Vantaa/Hyvinkää.

Suomen ykköspelaaja Petri Makkonen voitti finaalissa Casper Matikaisen erin 8 – 2. Makkosen otteluiden tulokset olivat melko selkeitä molempien kilpailupäivien aikana: 6 – 2, 6 – 0, 7 – 2, 7 – 1, 7 – 4 ja semifinaalikin 8 – 1. Pronssia Jani Siekkiselle ja Markus Leppiaholle.

Makkosen yhtenä erityisvahvuutena ovat aloituslyönnit ja nyt ne toimivat käytännössä täydellisesti, näin ollen vastustajille ei jäänyt juurikaan mahdollisuuksia.

-Jos 8-pallossa aloitus toimii noin kuin se minulla toimi, niin ei siinä jää paljoa jossiteltavaa. Tänään toimi breikki niin hyvin, että olisikohan koko päivänä tullut yksi tyhjä aloitus. Mun onneksi kukaan ei päässyt tänään lähellekään, eikä tullut sellaista superpainetta, kommentoi mestari tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Finaalipari Makkonen ja Matikainen ovat siis kovassa iskussa. Viime viikolla he olivat mukana Suomen joukkueessa, joka voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa poolbiljardin EM-kultaa Slovenian Laškossa pelatussa kilpailussa. Molemmat nähdään myös 6.-10.4.2022 pelattavassa 9-pallon MM-kilpailussa. Lisäksi Suomesta mukana Mika Immonen.