Petri Makkonen 64 parhaan joukkoon 10-Pallon MM-Kisoissa

19.2.2015

Petri Makkonen

Petri Makkonen selvitti tiensä 64 parhaan joukkoon 10-pallon MM-kisoissa General Santosissa, Filippiineillä. Mika Immosen ja Jani Siekkisen kisat päättyivät jaetulle sijalle 65.

Petri Makkonen otti hienon 9-8 voiton Singaporen Aloysius Yappista joka on viime vuoden juniorien maailmanmestari 9-pallossa ja selvitti näin tiensä 64 parhaan joukkoon. Petrin pelit jatkuvat huomenna siis 64 pelaajan cup kaaviossa ja hän saa vastaansa nuoren filippiiniläisen, viime kesän 9-pallon MM pronssimitalistin Elmer Hayan.

Jani Siekkisellä oli armoton kaavio ja toinen tappio tuli Filippiinien erittäin kokeneelta pelaajalta Ronnie Alcanolta luvuin 1-9. Janille siis jaettu 65. sija mutta erittäin positiivinen kisa kuitenkin sillä olihan kysymyksessä Janin ensimmäinen MM-kisa ja kovatasoisen karsinnan läpäisy oli jo hyvä suoritus sekin.

Myös Mika Immosen pelit päättyivät jaetulle 65. sijalle, ensimmäisen voitetun pelin jälkeen seurasivat kaksi tappiota joista jälkimmäinen todella harmillisesti 8-9 numeroin Taiwanin (Kiinan tasavalta) Pin-Yi Ko:lle. Ko on tosin maailman ehdottomia kärkipelaajia mutta muutama helpohko missi Mikalta 6-4 ja 6-5 johtotilanteessa päästivät Ko:n niskan päälle ja lopulta voittoon.

Petrin pelit turnauksessa tähän asti:

Petri Makkonen – Augusto Boots, Filippiinit 9-7

Petri Makkonen – Yu Lung Chang, Taiwan 6-9

Petri Makkonen – Aloysius Yapp, Singapore 9-8

Petrin pelit jatkuvat siis 64 pelaajan cup kaaviossa perjantaina 20.2.2015

 

Jani Siekkisen pelit turnauksessa:

Jani Siekkinen – Behzad Zareifrad, Iran 9-5

Jani Siekkinen – Warren Kiamco, Filippiinit 3-9

Jani Siekkinen – Ronnie Alcano, Filippiinit 1-9

Janin sijoitukseksi jäi siis jaettu 65. sija

 

Mika Immosen pelit turnauksessa:

Mika Immonen – Jeffrey Calonge, Filippiinit 9-6

Mika Immonen – Stuart Pettman, Englanti 5-9

Mika Immonen – Pin-Yi Ko, Taiwan 8-9

Mika Immosen sijoitukseksi myös jaettu 65. sija.