Nuorisotalo SM kisassa lähes sata nuorta

5.11.2013

Kaksi kertaa vuodessa pelattava nuorisotalojen SM kilpailu keräsi jälleen mukavan määrän nuoria pelaajia. Marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina Tampereen Galaxie Centerissä oli yhteensä 24 joukkuetta kisaamassa 8-pallon mestaruudesta sekä paikasta kevään 2014 Pohjoismaiseen mestaruuskilpailuun.

Kolmessa sarjassa pelatun kilpailun helminä nähtiin hyvätasoiset finaalit 1996 ja 1999 sarjoissa. Niitä ennen kaksi tyttöjoukkuetta pelasi keskinäisen sarjan, josta voittajaksi seuloutui selvästi Espoon Nöykkiön joukkue antamalla Helsingin Maunulalle vain yhden otteluvoiton.

Nuorempien viiden joukkueen sarjassa Turun Lausteen nuorisotalo otti mestaruuden voittamalla finaalissa Espoon Nöykkiön joukkueen niukasti 2-1. Kolmannet sijat Espoon Soukan ja Nokian 8-Teamille. Viides sija Kuhmoisten Kuhnun nuorisotalolle.

Vanhemmat pelaajat pelasivat 17 joukkueen voimin neljässä alkulohkossa, joissa vain Kangasalan CCBC ja Tampereen Multisilta pelasivat tappioitta. Molemmat pääsivät etenemään myös 8 cupista voitoilla eteenpäin, mutta kohtasivat semifinaalissa. Siinä Multisilta näytti osaamisensa voittamalla ottelun selvästi mennen finaaliin.

Toinen finaalijoukkue Helsingin Hakany 1 joukkue voitti ensin 8 cupissa selvästi lappeenrantalaiset 3-0. Seuraavaksi vastassa ollut Turun Lauste antoi jo kovemman vastuksen, lopputulos vaivoin 2-1 Hakanylle. Finaali sen sijaan oli yksipuolista näytöstä Hakanyn 3-0 voitolla. Helsinkiläisjoukkueen ensimmäinen mestaruus sai pelaajat sekä ohjaajat tuulettamaan voiton merkiksi ja aloittamaan suunnittelu nuorisotalon omille mestaruusjuhlille.

Mestarijoukkueet saivat paikan ensi keväänä Suomessa pidettävään Pohjoismaiseen mestaruuskilpailuun.

Kiitos Galaxie Centerille erinomaisista olosuhteista sekä Markus Laurilalle asiantuntevasta kilpailun johtamisesta. Seuraava nuorisotalo SM kisa pelataan 30.3.2014, pelimuotona 9-pallo.