Mosconi Cup

25.1.2013

Järjestyksessään jo 19. Mosconi cup on paraikaa käynnissä Lontoossa. Kahden pelipäivän jälkeen Eurooppa ja USA ovat tasatilanteessa 5-5. Avauspäivänä USA pääsi jo 2-3 johtoon Euroopan hivenen tahmeiden esitysten jälkeen. Toisen pelipäivän ottelussa hieman yllättäen kotiyleisönsä edessä pelanneet britit Darren Appleton ja Chris Melling hävisivät USA:n Johnny Archerille ja Mike Dechainelle. Eli kokonaistilanne oli jo pahimmillaan USA:lle 2-4. Euroopan Nick Ekonomopoulos kavensi seuraavassa ottelussa 3-4:n voitettuaan Shane Van Boeningin. Samoin hollantilaiset Nick Van Den Berg ja Niels Feijen voittivat Dennis Hatchin and Brandon Shuffin, tilanne 4-4. Chris Melling vei Euroopan jo 5-4 johtoon voitettuaan Dennis Hatchin, mutta Appleton ja Feijen hävisivät päivän viimeisessä ottelussa Van Boeningille ja Archerille tiukasti erä luvuin 4-5. Näin siis edetään kolmannelle pelipäivälle tasalukemissa 5-5.

Suomalaisväriäkin on paikalla, sillä Jussi Tyrkkö (Suomen Biljardikauppa Oy) on toimittanut ja asentanut kaksi Diamondin Professional-pöytää turnaukseen. Toinen lämmittelypöydäksi ja toinen pääareenalle ottelupöydäksi.

Mosconi Cup on turnaus jossa Eurooppa ja USA pelaavat toisiaan vastaan viisihenkisillä joukkueilla. Pelejä pelataan neljä päivää ja enimmillään 21 ottelua. Eli voittoon tarvitaan 11 otteluvoittoa. Edellisen kohtaamisen voitti Eurooppa.

Euroopan joukkue:

Darren Appleton
Nick Ekonomopoulos
Niels Feijen
Chris Melling
Nick Van Den Berg
Joukkueen johtaja: Johan Ruijsink

USA:n joukkue:

Johnny Archer
Shane Von Boening
Mike Dechaine
Dennis Hatch
Brandon Shuff
Joukkueen johtaja: CJ Wiley

Uutisia, tuloksia ja streamia osoitteesta:

http://www.matchroompool.com/mosconi-cup