Monta mestaria lisää viikonloppuna

23.10.2017

MN62 sarjan 14.1. Suomen mestari Aarno Kiveliö (C-PL) ja SM hopeaa Henry Grahn (EBK), Kuva: Teemu Vähänen

Kaisan Joukkue SM-kilpailun mestaruuden voitti Helsingin Biljardikerho! Senioreiden Straight Poolin Suomenmestarit vuosimallia 2017 ovat Jouni Nykänen (MN42), Kari Johansson (MN52) ja Aarno Kiveliö (MN62)

Hyvinkään Biljardikerho ja Musta Kasi järjestivät Kaisan Joukkue SM-kilpailun viikonloppuna ja kotiseuran ykkösnyrkki Marko Makkonen, Markku Ijäs ja Simo Hämäläinen saavuttivat SM-pronssia. Finaalissa kohtasivat Kotka ja Helsinki joka päättyi HBK:n joukkueen Olli Muotkan, Timo Muhosen ja Ville Pasasen mestaruustunnelmiin. Hopealle Biljardi-Kotkat joukkueella Joni Mussalo, Juho Nykänen ja Jani Uski.

Poolin osalta 14.1:ssä eli Straight Poolissa seniorit ratkoivat tänä viikonloppuna mestaruuksista Vantaalla ja Vaasassa. Nuorimman sarjan erittäin kovatasoisessa turnauksessa Vantaan Shamrockissa parhaiten pelasi Lunan Jouni Nykänen joka voitti uran ensimmäisen henkilökohtaisen Suomenmestaruuden. Vaasassa kokeneemmat seniorit pelasivat MN52 ja MN62 sarjaa ja mestareiksi pelasi Turun Kari Johansson (MN52) ja Lahden Aarno Kiveliö (MN62). Kiveliö saavutti ensin pronssia MN52 sarjassa ja seuraavana päivänä kruunasi viikonlopun nousemalla finaalissa Henry Grahnia vastaan 30-46 takaa-ajoasemasta suoraan 50-46 voittoon ja Suomenmestariksi.

Ei unohdeta, että myös Karassa pelattiin kauden toinen divisioonasarjan osakilpailu. Espoon kilpailun voitti GU:n Tapio Kuusela.