Mikko Hämäläinen voitti kauden viimeisen kaisan RG-kilpailun

20.6.2013

Mikko Hämäläinen, OBK, voitti kolme RG-kilpailua tällä kaudella ja sijoittui 12. kaisan MM-kilpailuissa reilu viikko sitten. Hän on myös viime vuoden SM-pronssimitalisti. Mikko Hämäläisen johdolla OBK voitti myös kaisan seurarankingin tällä kaudella.

Rovaniemen Turnaus (Legenda) päätti kaisakauden 2012-13 ja päätöskilpailun finaali oli oululaisjuhlaa, kun OBK:n tehokaksikko Mikko Hämäläinen ja Kari Tunturi pelasivat finaalissa vastakkain. Hämäläinen oli selkeästi tehokkaampi finaalissa lukemin 60-18 ja saalisti voitollaan kauden kolmannen turnausvoittonsa.

Hämäläinen nosti finaalipaikallaan itsensä kokonaisrankingissa loistavasti kolmanneksi kauden päätteeksi. Hänen edellään rankinglistalla olivat kokonaisrankingin ylivoimaisesti voittanut Rovaniemen Kari Kallio ja nykyisin Inkeroisten Biljardikerhoa edustava Jari Suomalainen.

Kauden päätöskilpailuun osallistui 35 pelaajaa ja pelaajakeskiarvo koko kauden 16:ssa osakilpailussa oli todella mukavat 68 pelaajaa per kilpailu. Osasyynä tähän oli varmasti se, että kaisan MM-kilpailuista aiheutunut "buumi" sai aikaan normaalia suuremmat osallistujamäärät varsinkin syyskauden puolella. Kokonaisrankingin kuusi parasta tulevat myös jakamaan lähes viiden tuhannen euron arvoisen palkintopotin joten tällä kaudella myös kausistipendit ovat olleet mukavana porkkanana kokonaisrankingin näkökulmasta.