Mika Immonen toinen US Open –kenraalissa USA:n ammattilaisveroilla

18.10.2016

Suomen poolbiljardin kirkkain tähti sijoittui aikaisin maanantaiaamuna päättyneessä American Straight Pool Championship –turnauksessa toiseksi. Turnaukseen osallistui valtaosa maailman huippuammattilaisista, jotka valmistautuivat heti perään alkavaan 9-pallon US Open turnaukseen.

Mika teki ainakin kolme yli sadan pisteen sarjaa matkalla finaaleihin ja on todella vahvassa kunnossa US Openia ajatellen.

Vaivanpalkkaa kakkossijasta koitui n. 7.000 euroa.

US Open on siis päässyt alkuun myös ja mukana kolme suomalaista, Mika Immonen, Petri Makkonen ja Jani Siekkinen. Itsensä 48 parhaan joukkoon on jo selvittänyt kolmikosta ehkä hieman yllättäen Jani Siekkinen, joka sai ensimmäisen kierroksen vapaakierroksen jälkeen luovutusvoiton ja kolmannella kierroksella voitettuaan Viron todella kovakuntoisen Denis Graben. Grabe sijoittui aiemmin tänä vuonna 9-pallon MM-kilpailuissa sijalle 5.

Mika Immonen kiirehti Norfolkissa pelattavaan US Openiin tuoreeltaan Washingtonin lähellä pelatusta turnauksesta ja voittikin ensimmäisen ottelun mutta toisessa pelissään hävisi Filippiinien Lee Van Cortezalle niukasti 9-11. Immonen on voittanut turnauksen kahdesti, joista toisella kerralla hävisi ensimmäisen pelinsä joten kaikki on vielä avoinna lopputulosta ajatellen.

Petri Makkonen pelasi ensimmäisessä ottelussaan Hollannin Nick Van Den Bergiä vastaan mutta hävisi ottelun 11-10 jännittävien vaiheiden jälkeen.

Makkonen ja Immonen jatkavat pelejaan tänään iltapäivällä Suomen aikaa, Siekkisen voittajapuolen ottelu vasta myöhemmin keskiviikkoaamusta.

Tuloksia: American Straight Pool Championships