Mika Immonen on valittu BCA Hall of Fame jäseneksi

6.8.2014

Mika Immonen 10-pallon maailmanmestari

Poolbiljardin ammattilaispelaaja Mika Immonen on saanut suurenmoisen kunnianosoituksen tullessaan valituksi maailman parhaiden poolbiljardipelaajien joukkoon Billiard Congress of American Hall of Fame jäseneksi

Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Immonen, 41, valittiin Hall of Famen historian 63 jäseneksi. HOF jäsenyyden voi saada vasta täytettyään 40 vuotta ja se osui lähes heti Mika Immosen kohdalle.

- Tämä on todella mahtavaa, Immonen sanoi kuullessaan valinnasta kesken harjoituksien New Yorkissa. Olen hieman hämilläni ja iho kananlihalla. Olin jo viime vuonna ehdokkaana ja ajattelin että minulla on mahdollisuuksia myös myöhemmin, mutta eihän sitä koskaan voi tietää ennen kuin se on totta, Immonen jatkoi.

- Nuorempana minulla oli unelmia ja tavoitteita ja Hall of Fame oli yhtenä tällä listalla. Ilman muuta tavoitteiden täyttyminen vaatii aikaa. En pitänyt suurta kiirettä tunnustuksen saamisessa vaikka vasta vanhana ukkona, mutta olihan se kiva saada jo 41 vuoden iässä.

Mika Immonen tuli poolin Euroopan huipulle voittaessaan kaksikymppisenä Euroopan 9-pallo Tourin vuonna 1992. Vuosi 1998 oli ratkaiseva tekijä Immosen uran jatkolle, sillä silloin hän voitti Euroopan mestaruuden ja muutti pysyvästi asumaan New Yorkiin. Jo vuonna 1996 Immonen huomasi, että hänellä on kykyjä ja mahdollisuuksia päästä huipulle voittaessaan turnauksen Taiwanissa. Tämän jälkeen Immonen aloitti määrätietoisen harjoittelun ja kilpailemisen toteuttaakseen unelmansa.

Mika Immonen aloitti pelaamisen 16-vuotiaana Helsingin Ritz-Biljardissa pelaten ensin kaisaa ja snookeria, mutta keskittyen pian kokonaan pooliin. Pian lahjakas Immonen olikin Suomen ykköspelaaja voittaen useita Suomen mestaruuksia ja pääsi siten edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin.

Kova ja määrätietoinen harjoittelu on ollut Mika Immosen peruspilari koko hänen uransa ajan. Kun Immonen muutti New Yorkiin, hän haki parhaiden pelaajien vaikutteita ja imi heiltä oppia. On sanottu, että kukaan ei tee niin paljon töitä poolbiljardissa kuin Mika Immonen, joka pitää hallussaan myös lempinimeä ”Iceman”. Kylmän viileä Iceman todella näkyy hänen otteissaan pelipöydän ääressä, mutta sen ulkopuolella Mika on erittäin ystävällinen, sosiaalinen ja kohtelias herrasmies ja hänellä on varsin laaja ystäväjoukko eri puolilla maailmaa. Vaikka Immonen asustaa New Yorkissa, hänestä on tullut todella suosittu ja tunnettu pelaaja ja persoona Aasian maissa, kuten Filippiineillä, Taiwanissa, Japanissa ja Kiinassa.

Immosen kiinnostus omaa fysiikkaa kohtaan on ollut aina merkittävä. Hän on oivaltanut hyvissä ajoin, että hyvällä fyysisellä kunnolla on merkitystä pitkien turnausten tuloksilla. Mika on jo vuosia pitänyt kuntoaan yllä säännöllisillä kuntosaliharjoitteluilla, mutta viime vuosien aikana hän on yhä enemmän panostanut maratonjuoksuun osallistuen mm. New Yorkin maratoniin.

Mika Immonen omisti osan Hall of Fame valinnasta myös muille.

- Olen saanut kunnianosoituksen josta en edes unelmoinut urani alussa. Hall of Fame. Olen niin kiitollinen kaikille pelitovereilleni ja tukijoilleni, en olisi tässä ilman teitä. -Iceman-

Mika Immosen tärkeimpiä saavutuksia:

2001 MM kulta 9-pallo

2009 MM kulta 10-pallo

2012 World Cup of Pool voitto yhdessä Petri Makkosen kanssa

Kaksi kertaa peräkkäin US Open voitto (2008 ja 2009)

Kymmeniä turnausvoittoja eri puolilla maailmaa

Valinta 2000-luvun vuosikymmenen pelaajaksi USA:ssa

Kaksi kertaa valinta vuoden biljardipelaajaksi USA:ssa

Useita valintoja Suomessa vuoden biljardipelaajaksi

Suomen Biljardiliitto ry:n kultainen ansiomerkki

Valinta Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi

11-kertainen Mosconi Cup pelaaja (Eurooppa vs USA)

Mika Immonen sai Hall of Fameen valituksi tullessaan ylivoimaisen enemmistön valitsijakokouksen jäsenistöltä, 75 % kaikista äänistä.

Lähde: AZBilliards, SBiL

Mika Immonen vuoden 2013 14.1. mestaruusturnauksessa USA:ssa
SBiL vuoden pelaaja 2010
Immonen Suomen Euro Tour osakilpailussa Vantaalla vuonna 2010
Mika Immonen
Billiard Digest kansikuva
2013 Mosconi Cup voitto
2012 World Cup of Pool voitto yhdessä Petri Makkosen kanssa
Vuoden 2010 MM kakkukahveilla Vantaan Flamingon Bowl Circuksessa
Mika Immonen vuonna 2005 Ritz Biljardissa
2008 Mika Ritzissä lehdistön tiedotustilaisuudessa