Mika Immonen jahtaamaan neljättä Mosconi Cup voittoa

26.11.2013

Mika Immonen vuoden 2010 Mosconi Cup kilpailussa. Kuva: Matchroom Sport

Poolbiljardin loppuvuoden kohokohdaksi on muodostunut Eurooppa vastaan Yhdysvallat 9-pallo joukkuekilpailu, joka tällä kertaa pelataan USA:n maaperällä Las Vegasissa, Mirage Hotel Casinossa 2-5.12.2013. Kilpailu on muokattu vastaamaan golfin Ryder Cupia, jossa ovat mukana vain kauden parhaat pelaajat.

Suomen menestynein poolbiljardin ammattilainen Mika Immonen on mukana Euroopan joukkueessa puolustamassa viime vuoden voittoa. Samalla Immonen esiintyy jo 15 kertaa kyseisessä kilpailussa, ensimmäinen oli jo vuonna 1996. Mika Immosen plakkarissa on ennestään jo kolme Mosconi Cup voittoa, viimeisin vuodelta 2010. Eurooppa on hallinnut viime vuodet kilpailua voittaen kuudesta viime kohtaamisesta viidesti.

Muut Euroopan joukkueen pelaajat ovat Ralf Souquet (Saksa), Darren Appleton (Englanti), Niels Feijen (Alankomaat) ja Karl Boyes (Englanti). USA:n joukkueeseen on koottu myös vahva viisikko; Earl Strickland, Johnny Archer, Dennis Hatch, Rodney Morris ja Shane Van Boening.

Mika Immonen on ainoa jolla on kilpailusta kaksi turnauksen parhaan pelaajan palkintoa. Hänellä on myös hyvä voittoprosentti 53 käymistään yli 70 ottelusta.

Immonen on innoissaan tulevasta koitoksesta.

”Olen todella ylpeä päästessäni pelaamaan joukkuetovereideni kanssa, uskon että olemme hyvin yhtenäinen tiimi, Immonen sanoi. Vaikka minut nimettiin viidentenä joukkueeseen olen varma etteivät jenkit olleet iloisia kuulleessaan sen olevan minä”.

Lähde ja kilpailusivusto http://www.matchroompool.com

Vuonna 2010 Darren Appleton ja Mika Immonen juhlivat Mosconi Cup voittoa. Kuva: Matchroom Sport
Vuoden 2010 Euroopan joukkue oli lähes sama kuin tänä vuonna 2013, vain Alankomaiden Nick Van den Berg on vaihtunut Niels Feijeniin. Kuva: Matchroom Sport
Mika Immonen vuoden 2010 kilpailussa. Kuva: Matchroom Sport