Miehille seniori EM joukkuehopeaa

17.8.2014

Suomen hopeajoukkue vasemmalta lukien Sami Karttunen, Marko Hartikainen, Simo Korpela sekä Jouni Nykänen. Kuva: Tero Kaivonen

Suomen miesjoukkue otti hienosti joukkue EM hopeaa juuri päättyneissä poolin senioreiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Slovenian Portorozissa.

Joukkue oli varmistanut itselleen mitalin jo torstaina voittamalla ennakkosuosikki Portugalin 2-1. Lauantain semifinaalissa Suomi sai vastaansa Italian, joka kaatui helposti 2-1. Jouni Nykänen voitti kasissa Mauro Vialetton 7-2 ja Sami Karttunen voitti kymppipallossa Christian Marianon niin ikään 7-2. Marko Hartikaisen 9-pallo-ottelu keskeytyi 5-7 tappiotilanteessa 9 voittoon.

Finaalissa suomalaiset ehkä jännittivät hieman alussa ja Hollanti pääsi heti karkuun. Jesse Thehu jatkoi hyvää peliä ja voitti Sami Karttusen 7-1 kymppipallossa. Näin siis Hollanti 1-0 johtoon. Nykäsen ja Gijs van Helmondin 8-pallopeli jatkui tasaisena aina 4-4 tilanteeseen asti jolloin hollantilainen teki aloituspartin siirtyen 5-4 johtoon. Tämän jälkeen Nykäsen aloituksesta kivi lensi lattialle ja vastustajalle helppo pöytä ja 6-4 johtoon, sekä siihen päälle vielä aloituspartti ja Hollannin kultajuhlat alkoivat. Hartikainen johti tässä vaiheessa Rene Peetersiä 6-5 ysipallossa.

Joukkue EM pronssia saivat Italia ja Itävalta.

Henkilökohtaiset 9-pallot sujuivat mollivoittoisissa merkeissä koko Suomen joukkueen osalta. Parhaimpina sijoituksina 17. jotka saivat Janne Sallinen, Jouni Nykänen ja Simo Korpela. Naisten paras suomalainen oli Tuija Tiihonen sijalla 9. Miesten EM kultaa 9-pallossa voitti Norjan Vegar Kristiansen ja naisissa paras oli Saksan Karin Michl.

EM kilpailu on siis nyt saatu päätökseen. Mitalitaulukossa Suomi oli kahdella mitalillaan; 1 kulta ja 1 hopea, kuudes. Saksa oli kisojen ylivoimainen ykkönen yhteensä yhdeksällä mitalilla, joista 3 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia.

Suomalaisten tulokset 9-pallosta:

Seniorit
Janne Sallinen 17.
Jouni Nykänen 17.
Simo Korpela 17.
Marko Hartikainen 17.
Arto Taavila 33.
Antti Rantanen 33.
Mika Määttä 33.
Sami Karttunen 33.
Naif Kartal 65.
Tero Kaivonen 65.
Jarmo Kuivasniemi 65.

Ladies
Tuija Tiihonen 9.
Maarit Gerkman 13.
Tuuliina Panula 13.

Kilpailusivusto

Joukkuemitalistit. Kuva: Tero Kaivonen
Miesten 9-pallon parhaat. Kuva: Tero Kaivonen
Naisten 9-pallon parhaat.Kuva: Tero Kaivonen