Marika Poikkijoki jatkaa EM mitalitahdissa

20.6.2013

Marika Poikkijoki Kuva: EPBF/DK

Marika Poikkijoki otti jo toisen hopeamitalinsa pool-biljardin Euroopan mestaruuskilpailuissa Sloveniassa, tällä kertaa lajina oli 8-pallo.

Semifinaalista tuli 10-pallon toisinto kun Itävallan moninkertainen EM voittaja Jasmin Ouschan joutui jälleen taipumaan Poikkijoelle. Tällä kertaa lukemin 6-3. Poikkijoki sai pidettyä kovaa painetta koko ottelun ajan ja Ouschan sortui pariin virheeseen jotka lopulta ratkaisivat kovatasoisen ottelun. Finaalissa Poikkijoki ei päässyt samaan vireeseen kuin aiemmassa ottelussa. Tällä kertaa Norjan Line Korsvik pääsi hyödyntämään Poikkijoen virheet ja voitti finaalin 6-1.

- Ilmeisesti olen Jasminin pahin kompastuskivi tällä hetkellä, sillä olen voittanut hänet nyt neljä kertaa peräkkäin. Yritän laittaa Jasminille kovaa painetta jolloin hän joutuu tekemään virheitä, tämä erottaaa minut muista naispelaajista, kertoi Marika Poikkijoki EPBF:n tiedotteessa.

Pyörätuolipelaajien sarjassa Jouni Tähti otti näissä kisoissa ensimmäisen mitalinsa. 8-pallon EM väriksi tuli pronssinen kun "arkkivihollinen" Ruotsin Henrik Larsson voitti semifinaaliottelun kontraerässä. Larsson sai kuitenkin paljon eteen pelissä, sillä Tähti on sairastanut vatsatautia viime päivät.

Miehissä 8-pallossa pisimmälle etenivät Aki Heiskanen ja Petri Makkonen (sijat 17-32.). Voiton korjasi Espanjan David Alcaide ja hopealle hieman yllättäen Ruotsin Jim Chawki.