Marika Poikkijoki, huhtikuun pelaaja

25.6.2013

Itävallan Jasmin Ouschan sai istua taustalla kun Marika Poikkijoki taituroi pöydällä

Marika Poikkijoki (Rollin Pool Players, Helsinki) voitti huhtikuussa kaksi EM hopeamitalia poolissa Sloveniassa pidetyissä kilpailuissa. Kilpailun kuumimpia puheenaiheita olivat Marikan pudotettua jatkosta kahdesti naisten poolia hallitsevan Itävallan Jasmin Ouschanin.

1. Miltä tuntui laittaa Jassu kassalle?
- Aivan mahtavaa! Kun on henkisesti niin hyvin latautunut ja viimeinen pallo menee pussiin, niin se tunne on vaan aivan mahtava. Vähän niiden pelien jälkeen oli tyhjä olo että tässäkö se nyt oli, mutta fiilistä ei oikein osaa sanoin kuvata.

2. Kaksi EM hopeamitalia oli loistosaavutus. Mistä kultamitali jäi kiinni?
- Ekassa finaalissa puolalainen vastustaja pelasi tosi hyvin. Itse olin aika sekaisin pöydästä ja oli paljon epävarmuutta ja päällevetovirheitä. Toisessa oma pää hajosi ja kun psyyke menee, niin siinä ei ollut mitään mahkuja.

3. Pelasit melko vähän ennen EM kilpailuja, oliko se suunniteltua taktiikkaa?
- Treenasin kyllä koko talven ihan hyvin, mutta kisoissa en tosiaan käynyt, joka oli ihan suunniteltua. Pääsin treenaamaan paljon Mascotissa, joka oli tosi hienoa. Viimeinen kuukausi oli tiukkaa treeniä.

4. Minkälainen on eurooppalainen naisbiljardin taso EM kilpailujen perusteella?
- Taso on kyllä noussut parista viime vuodesta tosi paljon. Aikaisemmin heikommat pelaajat olivat kehittyneet huimasti. En tiedä johtuuko se eri maiden valmennuksesta vai pelaajien henkilökohtaisesta harjoittelusta ja lisääntyneestä pelaamisesta.

5. Minkälaisia kisasuunnitelmia jatkossa?
- Ensin 9-pallo SM alkukilpailu ja sieltä Kultsalle. Elokuussa Ruotsiin, jossa on naisten Euro Tour tason kilpailu.





 

EPBF:n kuvamanipulaatio taisteluparista Ouschan & Poikkijoki Kuvat: EPBF/DK