Laaksonen, Matikkala, Koponen, Ahola Joni, Hämäläinen sekä Saarinen jatkoon

22.10.2015

Liiton puheenjohtaja Ahto Alander avasi MM kisat

Pyramidi MM kisoissa ensimmäinen pelipäivä on pelattu

Pyramidi MM kilpailu 22-25.10.2015 Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Pyramidibiljardin MM kilpailut alkoivat torstain otteluilla. Suomalaispelaajat pääsivät heti aamusta pelien makuun, mutta päivän kuluessa tuli yhä enemmän selväksi lajin vaativuus. Useat suomalaisten otteluista päättyivät ilman erävoittoja, mutta vastapainoksi viisi pelaajaa pääsi jatkoon. Selkeimmin jatkoon pelasivat Espoon Joni Ahola sekä Helsingin Markku Koponen ottaen puhtaat 7-0 voitot Bulgarian Juri Kalinishenkosta sekä Belgian Alexander Almakaevista. Myös Turun Kim Laaksonen, Oulun Akseli Matikkala sekä Espoon Santeri Saarinen jatkavat kisaa perjantaina.

Pyramidi on selvästi Suomessa vielä pelaajien toinen tai kolmas laji kun taas muut MM kisapelaajat pelaavat yksinomaan Pyramidia. Kansainvälinen taso on todella kova, eikä otteluissa ole varaa virheisiin sillä niistä vastustaja rokottaa välittömästi.

Kilpailun alla keskiviikkona tuli useita peruutuksia ulkomaiden pelaajistoon, joka avasi suomalaisille lisäpaikkoja, lopulta joukkueen koko miesten sarjaan oli 22. Kaavio jäi silti vajaaksi ja kisa aloitettiin 61 pelaajalla. Naisten lopullinen kaavio oli 26 pelaajaa. Suomalaispelaajien harmiksi kilpailu päätettiinkin tuomaridirektoraatin päätöksellä pelata suorana cuppina alusta alkaen.

Aamun ensimmäisissä otteluissa saatiin tuntea kansainvälinen taso, jossa Kristian Pesola sai oppitunnin hallitsevalta pyramidin maailmanmestari Kazakhstanin Kanibek Sagynbaevilta. Vaikka ottelun lopputuloksesta 2-7 ei ollut jossiteltavaa, kokkolalainen Pesola sai kuitenkin hyviä onnistumisia.

- Ottelu lähti ihan hyvin käyntiin, olimme tasatilanteessa 1-1. Sen jälkeen oma peli hieman takelteli, mutta silti huomasi, että vastassa on maailmanmestari. Hän veti kyllä loistavia luikkia säkkiin, erityisesti keskipusseihin luikat menivät ihan kuin poolipöydällä. Sagynbaev karkasi jo 6-1 johtoon, joissa teki pari kasin sarjaa. Pääsin vielä kaventamaan yhdellä erällä, lopputulos 7-2 oli välillä vähän leikitellenkin pelanneelle kaverille. Olisi tietysti ollut ehkä kivempi pelata jotain vähemmän taitavaa kaveria vastaan, mutta sainpahan katsoa läheltä miten todella pelataan, päätti Kristian Pesola oman osuutensa MM kilpailussa.

Ensimmäisenä jatkoonpääsijänä Kim Laaksonen pääsi jälleen ”yllättämään” ja otti selkeän 7-5 voiton armenialaispelaajasta. Myös nuori Akseli Matikkala oli hyvässä iskussa voittamalla tsekkiläisen Rakhmetovin 7-4.

Aamupäivän otteluiden jälkeen suoritettiin viralliset avajaiset pelaajien sisäänmarssilla, muutamien puheiden sekä imatralaisen Rajan nuoret –ryhmän tanssiesityksen esityksellä.

Iltapäivän tulossato alkoi meikäläisittäin murheellisesti vain muutamien erävoittojen myötä. Pikku hiljaa alkoi myös tulosta syntyä, sillä ensin Joni Ahola kukisti puhtaasti bulgaarin ja samoin teki Markku Koponen belgialaisesta.

- Ei ollut vaikeata, vastustaja ei ollut taidoiltaan terävimmästä päästä, kuittasi Koponen lyhyesti puhtaan voittonsa. Todennäköisesti huomenna tulee vastaan Valko-Venäjän Kurta, joka voitti Juho Nykäsen selvästi 7-1. Hän on kova kaveri, Koponen sanoi.

Suomalaisnaisten osalta pelit päättyivät myös yhden ottelun jälkeen. Lidia Andrianova sekä Riikka Saaranen saivat tuloksiksi 0-5 tappiot.

Loppuillasta Jesse Hämäläinen kukisti Venäjän Fedor Kolmagorovin 7-4 jatkaen perjantain 32 pelaajan joukossa. Illan viimeisimmät ottelut käytiin Jarno Aholan ja Santeri Saarisen pitäessä vastustajansa tiukoissa pihdeissä. Tasatahtia pelatuissa otteluissa Aholan Jarno sai lopulta kokea karvaan tappion 6-7 Viron Vjatseslav Andreeville. Saarinen sai kunnian päättää illan ja tekikin sen hienosti voittaen ottelunsa 7-4, vastustajana oli Latvian Alexander Demakin.

 

 

 

 

 

Tuloksia suomalaispelaajien osalta

 

Olejnik Dmitrij (LIT) – Rautiainen Jyri (FIN) 7-1

Laaksonen Kim (FIN- Avetisuan Avetis (ARM) 7-5

Zuev Yurij (RUS) – Tunturi Kari (FIN) 7-0

Mäki Henri (FIN) – Hmaladze Paata (GEO) 0-7

Sagynbaev Kanybek (KGZ) – Pesola Kristian (FIN) 7-2

Tebidze Nugzar (GEO) – Pekkola Janne (FIN) 7-3

Zalyvskii Mikhail (RUS) – Verho Pekka (FIN) 7-1

Mutsiyev Aebi (KAZ) – Stenberg Janne (FIN) 7-1

Matikkala Akseli (FIN) – Rakhmetov Aldiyar (CZE) 7-4

Räisänen Tero (FIN) – Saltovskiy Evgeniy (BLR) 1-7

Ahola Joni (FIN) – Kalinishenko Juri (BUL) 7-0

Semenov Syavoslav (BLR) – Timosaari Kari (FIN) 7-1

Andrejev Vjatseslav (EST) – Ahola Jarno (FIN)

Reyes Vladimir (MDA) – Kallio Kari (FIN) 7-0

Karttunen Sami (FIN) – Karaneev Alikhan (KAZ) 0-7

Kurta Evgeniy (BLR) – Nykänen Juho (FIN) 7-1

Koponen Markku (FIN) – Almakaev Alexander (BEL) 7-0

Pohjola Petri (FIN) – Isayenko Alexander (LIT) 1-7

Kolmagorov Fedor (RUS) – Hämäläinen Jesse (FIN) 4-7

Saarinen Santeri (FIN) – Demakin Alexander (LAT)

Freize Andrew (RUS) – Komi Tuomas (FIN) 7-1

Manninen Jori (FIN) – Tsarev Mikhali (RUS) 2-7

Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Jussi Vahtola toivotti osallistujat tervetulleeksi lomakeskukseen
Belgia
Bulgaria
Imatran Rajanuoret esiintyivät
Georgia
Kaykovin lahjoittamat kepit menivät arvonnassa näille herroille
Kazakstan
Tsekki
Latvia
Avauslyönnin suoritti MM kilpailun pääsponsorin UTSK:n edustaja Sergey Chiznov
Petri Pohjola toimi seremoniamestarina
Alexander Poukhlenkolle myönnettiin liiton hopeinen ansiomerkki
Puola
Ryhmäkuva osallistujista
Suomen joukkuetta
Suomen joukkuetta
Suomen joukkuetta
Ukraina
Venäjä
VIP henkilöitä
VIP henkilöitä
Toimitsijoita
Viro
Valko-Venäjä
IPC:n puheenjohtaja Pavel Zavalnyi antoi lahjataulun Ahto Alanderille
Zavalnyi ja Chizhov
Oikealla Anna Mazhirina IPC