Kim Laaksonen avasi EM-kilpailut pronssisella mitalilla!

19.3.2017

Kim Laaksonen

Suomen maajoukkueen mitalitili aukesi sunnuntai-iltana Portugalin Farossa poolbiljardin EM-kilpailujen ensimmäisessä lajissa, Straight Poolissa. Kim Laaksonen voitti päivän kolme ensimmäistä otteluaan 125 pisteeseen pelatuissa otteluissa ja saavutti uransa ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin. Laaksonen on 9-pallon juniorien EM-pronssimitalisti vuodelta 2010.

Turkulaisen tie päättyi semifinaalissa mestaruuden valloittaneen Niels Feijenin käsittelyssä selkeästi luvuin 125-19. Feijen tunnetaan lajin erikoismiehenä ja kulta oli hänen uran kuudes Straight Poolissa.

”Pelit sujuivat lauantain ensimmäistä ottelua lukuunottamatta hyvin, ja sarjaa tuli jatkuvasti, ja lyönti tuntuu hyvältä. Feijeniä vastaan ei ollut enää mitään tehtävissä; pitkä päivä alkoi verottamaan. Lähdetään voittamaan sitten seuraavia lajeja!”, kommentoi hyväntuulinen pronssimitalisti hieman ennen palkintojenjakoa.

Laaksosen ottelut sunnuntaina:

32 cup: Laaksonen, Kim 125 - 60 van den Berg, Nick (NED)
16 cup: Corrieri, Daniele (ITA) 33 - 125 Laaksonen, Kim
Puolivälierät: Silva, Miguel (POR) 64 - 125 Laaksonen Kim
Välierä: Feijen, Niels (NED) 125 - 19 Laaksonen Kim

Muista suomalaisista Petri Makkonen ja Jani Uski sijoittuivat yhdeksänsiksi. Mainittakoon tässä Jani Uskin kisojen toiseksi pisin sarja 120 pistettä, joka tuli 32 cupin ottelussa Ivar Sarisia (NED) vastaan.

Naisten sarjassa Tiia Toivanen kohtasi aamun 16-cupin pelissä uudestaan Ruotsin kokeneen Louise Furbergin, jonka joutui toteamaan toistamiseen paremmakseen luvuin 75-14 ruotsalaisen pitäessä ohjat käsissään koko ottelun ajan. Yhdeksäs sija on kuitenkin ensikertalaiselle Toivaselle oiva saavutus ja tästä on hyvä parantaa.

Lopulliset sijoitukset, poolbiljardin EM-kilpailut Straight Pool:

Miehet:
1. Niels Feijen (NED)
2. Tomas Kaplan (POL)
3.-4. Kim Laaksonen (FIN) & Mieszko Fortunski (POL)
9.-16. Petri Makkonen (FIN), Jani Uski (FIN)

Naiset:
1. Kristina Tkach (RUS)
2. Jasmin Ouschan (AUT)
3.-4. Tina Vogelmann (GER) & Natalia Seroshtan (RUS)
9.-16. Tiia Toivanen (FIN)
24.-32. Emilia Leppänen (FIN)

- - - -

Poolbiljardin EM-kilpailut, 10-pallo:

Maanantaina 20.3. aamulla päästään 10-pallon pariin.
Tässä miesten peliparit:

1. kierros maanantaina 20.3.2017:

11.00 Tinoco, Jorge (POR) - Laaksonen, Kim
11.00 Dagas, Melih (TUR) - Uski, Jani
12.45 Hajdovski, Marek (CZE) - Hämäläinen, Ville
WO - Makkonen, Petri

Petri Makkonen lähtee 10-pallokilpailuun puolustamaan viimevuotista hopeasijaansa, ja on siis kakkossijoitettu saaden näin vapaan kierroksen ensimmäiseen otteluun. Myös kisojen ensikertalainen, viime vuoden kasipallon Suomen mestari Ville Hämäläinen pääsee nyt tositoimiin. Laaksosen ja Uskin voittaessa pelinsä, kohtaavat he 1. voittajien kierroksella toisensa.

Naisten sarjassa pelataan suomalaisittain seuraavasti:

14.30 Tiia Toivanen - Rademakers/Seroshtan
14.30 Emilia Leppänen - Marharyta Fefilava (BLR)

Myös pyörätuolisarja alkaa maanantaina, Jouni Tähti lähtee kisaan ykkössijoitettuna ja sai myös vapaan kierroksen. Tähden ensimmäinen peli on kello 19.45 Suomen aikaa.

teksti: Tommi Lamminaho