Kim Laaksonen 8-pallon Suomenmestariksi

22.8.2021

Kim Laaksonen (kuva: Marko Muukka)

8-pallon SM-mitalistit vuosimallia 2021: 1. Kim Laaksonen Turku, 2. Casper Matikainen Espoo, 3.-4. Tomi Ahonen Vantaa, 3.-4. Valtteri Virtanen Helsinki

Kilpailun alkukierrokset pelattiin lauantaina kahdella eri biljardisalilla (Musta Kasi, Hyvinkää & MyBiljardi & Bar, Vantaa). Sunnuntaina 32 parasta pelaajaa jatkoivat mittelyä Vantaalla.

Hallitseva Suomen mestari Casper Matikainen oli jo ensimmäisenä päivänä iskussa voitettuaan ottelunsa 6 - 0 ja 6 - 1 lukemin. Laaksonen oli myös vahvassa iskussa lauantaina. 6 -2 voitot molemmista peleistä.  

Sunnuntaina Laaksosen tie oli katketa puolivälierä vaiheessa. Vastaan asettui Suomen kakkospelaaja Jani Uski ja ottelun lopputulos oli tiukin mahdollinen 7 – 6. Laaksosen semifinaali oli menossa myös 6 – 6 tilanteeseen, mutta vastustaja Valtteri Virtanen epäonnistui kasipallon pussituksessa ja Laaksonen tyhjensi tästä pöydän. Matikainen ei omissa cup-peleissään sunnuntaina yhtä ahtaalle joutunut. Finaali olikin sitten täysin Laaksosen hallintaa. Lukema 7 – 1 ei jättänyt jossittelun varaa.

Laaksonen oli tyytyväinen mies ottelun jälleen.   

–Pari kertaa olin ahtaalla, mutta kuitenkin pystyin ottelut voittamaan.  

Turkulaisella poolbiljardin monitaiturilla ei ole koronatilanteen vuoksi merkittäviä suunnitelmia syksylle kansainvälisten kilpailuiden suhteen. 

-Marraskuun EM-kisoihin olen kyllä todennäköisesti käytettävissä, mikäli paikka sinne minulle aukeaa.

 

Semifinaali:
Laaksonen Kim - Virtanen Valtteri 7 - 5
Ahonen Tomi - Matikainen Casper 2 – 7

Finaali:
Laaksonen Kim - Matikainen Casper 7 - 1

Kaikki tulokset: https://www.biljardi.org/915/ottelut.php?kilpailu=915

Lue lisää: https://www.biljardisuomi.fi/kim-laaksosesta-8-pallon-suomenmestari-2021

Casper Matikainen (kuva: Matikainen FB sivu)
Valtteri Virtanen ja Tomi Ahonen (kuva: Marko Muukka)
Kim Laaksonen (kuva: Tero Kaivonen)