Kari Kallio ja Arto Tuhkanen voittivat kaisan pari SM-kultaa

14.3.2013

Kari Kallio

Hyvinkäällä mitteli viikonloppuna 45 paria kaisan pari Suomenmestaruudesta.
Vuoden 2010 kaisan pari SM-kultaa voittanut parivaljakko Arto Tuhkanen & Kari Kallio nappasivat jälleen kirkkaimman sijan, kun he selvittivät erittäin kovatasoisesta SM-kilpailusta itsensä finaaliin asti ja kukistivat siinä vastustajansa Lassi Rontun & Marko Lindbergin lukemin 60-46. Pronssille pelasi viime vuoden voittajapari Ville Pasanen & Kimmo Hakala.

Rovaniemen Kari (Löpre) Kallio, kaisakuningas, hallitsee tällä hetkellä Kaisan RG-listaa ylivoimaisessa johdossa ja etenee edelleen vakuuttavassa kunnossa kohti kevään MM-kilpailuja. Ainut tappio Kallio & Tuhkanen akselilla tuli Tampereen Mika Lehtimäelle ja Antti Marjamäelle lukemin 50-60. Kallio & Tuhkanen olivat myös todella tiukoissa tilanteissa sunnuntain loppukierroksilla, mutta pystyivät kampeamaan useassa pelissä itsensä ensimmäisenä parttiin asti. Näyttävin peli oli semifinaaliottelu Kouvolan Jyri Rautiaista ja Kimmo Raiviota vastaan, kun Tuhkanen ja Kallio olivat lyöneet 8 minuutin ottelussa tylysti Kouvolan miehet 60-6.

Kuopion Arto Tuhkanen pelasi Kari Kallion kanssa parina myös vuonna 2010 jolloin parivaljakko nappasi keskenään edellisen SM-kultansa. Pari SM-kultien lisäksi kaksikko on voittanut yhteensä jo seitsemän kaisan SM-kultaa henkilökohtaisessa sarjassa.

Finaalipari Lassi Rontu & Marko Lindberg oli kisojen kovassa tasossa myös pienimuotoinen yllätys, vaikka molemmat pelaajat tunnetaan kovina kaisapelaajina. Mitali oli molemmille uransa ensimmäiset ja voittokaan ei ollut kaukana. He kärsivät kisoissa finaalin lisäksi myös ensimmäisen tappionsa juuri voittajaparille Tuhkanen & Kallio. Ehkä mahtavimmat voitot Hyvinkään Rontun ja Hämeenlinnan Lindbergin taskuun tulivat niistä otteluista joissa he alkukierroksilla antoivat piikin 90-luvun Hyvinkään tehokaksikolle Pasi Kulmalalle & Markku Ijäsille ja aivan loppumetreilla pudottivat pronssille viime vuoden mestarit Ville Pasasen ja Kimmo Hakalan.

Pronssipari Helsingin Ville Pasanen ja Hyvinkään Kimmo Hakala ovat molemmat myös moninkertaisia Pari SM voittajia aikaisemmilta vuosilta. Nyt oli kuitenkin tyytyminen pronssiin joka varmasti lämmittää mieltä, kun ottaa huomioon kisojen todella vaativan tason. Kymmenen parhaan parin yhteensä laskettujen pokaalien määrää mitä pelaajilta löytyy edellisistä kisoista uriensa aikana - on varmasti useiden satojen ettei tuhansien kilojen lasti.