Jyväskylä toistamiseen snookerin joukkuemestariksi

15.9.2014

Snooker joukkue SM kultaa JBS joukkueella Esa Oikarinen, Pessi Lyyra ja Mika Hummelin. Kuva: Jukka Hämäläinen

Jyväskylän Biljardiseura otti joukkue SM kultaa, Aki Heiskanen jälleen poolin mestiksen voittoon ja Tuija Soininen valtasi naisten B-mestaruuden

Turun Aura-Biljardissa kahdeksan joukkueen kesken pelatussa snookerin joukkuekisassa voiton vei jo toisen kerran peräkkäin Jyväskylän Biljardiseura pelaajilla Mika Hummelin, Pessi Lyyra ja Esa Oikarinen. Finaalissa JBS kukisti helsinkiläisen Cabin Street Snookerin ykkösjoukkueen 10-5. CSS 1- joukkueessa pelasivat Jukka Hämäläinen, Jani Savolainen ja Ropi Heikkilä

SM pronssia ottivat West Coast Snooker 2-joukkue Turusta pelaajinaan Olli-Pekka Virho, Iiro Sirkiä ja Tony Silvan sekä Cabin Street Snookerin 3-joukkue pelaajilla Tero Aho, Kai Kuutamo ja Timo Tiusanen.

Poolmestiksen ykkönen Aki Heiskanen

Viikonloppuna pelattiin Kotkan Finnalist biljardisalilla poolin mestaruussarjan toinen osakilpailu. 22 pelaajan joukosta löytyi tuttu pelaaja poolin huipulta jo vuosien ajalta, Tampereen Galaxie Unitedin Aki Heiskanen. Heiskanen voitti finaalissa toisen huippupelaajan, hyvinkääläisen Broadway Billiardsia edustavan Petri Makkosen niukasti 8-7.

Kolmannet sijat jakoivat Janne Lehtovirta (Riihimäen Biljardiseura) sekä Jani Uski (Biljardi-Kotkat).

Katso lisää täältä

Naisten B-mestariksi Tuija Soininen

Myös poolin naiset olivat tositoimissa B-mestaruuskilpailussa Helsingin Duckpoolissa 15 pelaajan joukolla. Kisan voittajaksi selviytyi Hämeenlinnan Biljardiseuran Tuija Soininen joka voitti finaalissa Lahden Seudun Poolin Anne Niemisen niukasti 5-4. Semifinaalissa Soininen voitti seurakaverinsa Nam Rotjana Tiengtamin 5-3 kun Nieminen kukisti Billiard Club of Lappeenrannan Johanna Vartiaisen selvästi 5-1.

Snooker joukkue SM hopeaa CSS1 joukkueella Ropi Heikkilä, Jukka Hämäläinen ja Jani Savolainen. Kuva: Jukka Hämäläinen
Snooker joukkue SM pronssia CSS3 joukkueella Tero Aho, Timo Tiusanen ja Kai Kuutamo. Kuva: Jukka Hämäläinen
Snooker joukkue SM pronssia WCS3 joukkueella Olli-Pekka Virho, Iiro Sirkiä ja Tony Silvan. Kuva: Jukka Hämäläinen
Aki Heiskanen voitti poolin mestaruussarjan 2 RG kilpailun. Kuva: Joni Koskinen
Janne Lehtovirta ja Jani Uski ottivat kolmannet sijat poolin mestaruussarjan 2 RG kisassa. Kuva: Joni Koskinen
Petri Makkonen tuli toiseksi ja Aki Heiskanen voitti poolin mestaruussarjan RG 2 kilpailun. Kuva: Joni Koskinen