Juho Teittinen 10-pallon Suomen mestari

2.7.2022

Salon SM-viikko tapahtuman biljardin 10-pallon SM finaalissa Lappeenrannan FBT:n Juho Teittinen voitti EBK:n Juha Pekkarisen 7-5.

Salo 1-2.7.2022 10-pallo SM (pienet 7" pöydät)

Finaali Juha Pekkarinen (EBK) – Juho Teittinen (FBT) 5-7

Juholle eka erä Juha Pekkarisen virheestä aiheutuneen käsipallon seurauksena. Seuraavaksi Juho laittoi Juhan hyppylyöntiin hyvä seiftin takia. Pekkarinen joutui purkamaan pari seiftiä, joista sitten avautui Teittiselle paikka 2-0 johtoon. Juha pääsikin seuraavassa erässä mukaan peliin, tosin käsipallon turvin ja sai kuparisen rikottua. Harmittavasti Juhalta lipsahti kivi keskipussiin ja siitä käsipallosta Juholle jo 3-1 johto.

Viidennen erän Juhon aloituksesta ei tullut jatkoa ja toisaalta Juha Pekkarinen löi hienon kyytipussituksen vaikeasta paikasta. Pienestä päälleveto-ongelmasta huolimatta Pekkarinen pussitti kaikki loput pallot ja kavensi tilanteeksi 2-3. Juho osaa hienosti seiftit asettaen vastustajan hankalaan paikkaan, siitä johtuen Juho sai taas erän ja tilanteeksi 4-2.

Pekkarinen esitti muutaman todella hienon ja vaikean lyönnin seuraavassa erässä, mutta päälleveto kasille meni pitkäksi. Lopulta Juhan kivi sisään keskipussiin josta Teittisellä oli helppo reitti pussittaa kymppi sisään. Tilanne jo kutkuttava Juhon hyväksi 5-2. Juho sai aloittaa erän ja jatkoi varmasti pussituksia tyhjentäen pöydän helpon näköisesti ja mennen jo erän päähän Suomen mestaruudesta tilanteeseen 6-2.

Juho joutui turvautumaan turvalyöntiin, johon Juha vastasi niin hyvin, että Juhon seuraava lyönti ei osunut. Käsipallosta Juhalla mahdollisuus jatkaa taistelua mutta pienen epäonnistumisen jälkeen paikka Juholle kuitata ottelu. Eipä Juhokaan saanut lopullista ratkaisua saanut aikaiseksi, vaan lopulta Juha vei erän ja tilanteeksi 3-6. Vihreän pallon pussitus epäonnistui Juholta ja se ratkaisi siis edellisen erän.

Juho joutui vähän pohtimaan seuraavan erän pussituksia pallojen ollessa vähän hankalasti. Juhon kolmospallo jäi aivan pussin suulle joten Juha pääsi pöydälle ja taisteli upeasti kavennuksen 4-6.

Juhon onnistunut aloitus antoi paikan jatkolyönneille, mutta eipä saanut kuitenkaan jatkettua paria palloa pidemmälle. Pääseekö Juha Pekkarinen vielä jatkamaan tätä erää pidemmälle? Juholla oli paikkansa, mutta kivi menikin pussiin antaen Juhalle paikan kavennukseen käsipallon turvin, näin tilanne kaventuu edelleen 5-6.

Pekkarisen aloitus onnistuu ja pääsee jatkamaan mutta jälleen yksi pallo jäi pussituksen ulottumattomiin ja seurauksena seiftejä molemmilta pelaajilta. Juhon mahtava lyönti kolmen vallin kautta ja pallon upotus antoi hänelle mahdollisuuden mestaruuteen, onnistuuko Juho siinä? Ja Juhohan onnistui pussittamaan loputkin pallot ja saavutti Suomen mestaruuden.

Lappeenrannan Juho Teittinen sanoi vaatimattomasti ottelun jälkeen upeasta kolmen vallin pusstituksesta näin:

- Vähän huvikseen sen maalasin kun ajattelin että katsotaan mitä lyönnin jälkeen tapahtuu, mutta pussiinhan se meni. Vähän oli myös epävarmuutta kun oli jo paikkoja lopettaa aikaisemmin ottelu.

Juha Pekkarinen oli tyytyväinen SM hopeaan ja omaan pelaamiseensa.

- Yleensä pelaan sitä paremmin mitä enemmän olen takaa-ajajana, jotenkin se on mielipaikkoja tehdä sieltä nousuja. Nyt se ei ihan riittänyt. Olin kyllä jo valmistautunut jatkamaan siitä kun Juho löi sitä kolmen vallin lyöntiä, mutta eipä tarvinnut.

Finalistit ovat kohdanneet aikaisemmin kolme kertaa ja kaikki edelliset pelit ovat menneet Pekkariselle, mutta nyt oli nuori haastaja taitavampi.

Finaali oli erittäin hyvätasoinen ja viihdyttävä kamppailu.

Kiitos Salon Biljardiklubille ja Janne Huupposelle kaikesta avusta SM-viikko tapahtuman järjestelyistä ja osallistumisesta.