Juho Nykänen ja Marko Rautiainen Pyramidin pari SM voittoon

23.3.2015

Pari SM-finalistit vasemmalta: 2. Joni Ahola EBK, 2. Tuomas Komi EBK, 1. Marko Rautiainen Play, 1. Juho Nykänen OBK kuva: Mika Juola OBK

Oulun Biljardikerhon järjestämän Pyramidin Pari SM-kilpailun finaalissa Kotkan Juho Nykänen ja Jyväskylän Marko Rautiainen voittivat Espoon kaksikon Joni Aholan ja Tuomas Komin lukemin 5-3. SM-pronssia saavuttivat Oulun tutkapari Akseli Matikkala ja Tero Räisänen sekä kokeneemmat Kari Tunturi & Kristian Pesola.

Pyramidikauden joukkuekilpailu Pari SM pelattiin tänä vuonna Oulussa, tutulla OBK:n pelipaikalla Oulun keilahallilla. Turnauksessa pelattiin aikaisemmista vuosista poiketen kahta lajia, Amerikankaa ja Nevskajaa. Alkukierrokset pelattiin neljään voittoon ja TOP6 pelasi ottelut viiteen voittoon.

Finaali alkoi ennakkosuosikin Nykäsen & Rautiaisen komennossa Nevskajalla ja meni puhtaasti 8-0 vain muutaman lyöntivuoron jälkeen. Myös toinen Nevskaja erä menee Nykäselle & Rautiaiselle, tällä kertaa todella tiukasti 8-7. Ahola & Komi pääsevät kaventamaan ottelun värikkään kolmannen erän myötä 1-2, mutta heti perään Nykänen & Rautiainen iskivät jälleen isomman vaihteen sisään mennen toisella 8-0 erävoitolla 3-1 johtoon. Viides erä oli vuorostaan jälleen Nevskajaa. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Nykänen & Rautiainen voittavat erän 8-6 ja siirtyivät ratkaisevan tuntuisesti jo 4-1 johtoon finaalissa. Ahola & Komi saavat tämän jälkeen hiukan tehokkaammin otetta otteluun ja pystyvät viemään kaksi seuraavaa erää nimiinsä melko selkeästi 8-2 (Nevskaja) ja 8-3 Amerikanka. Kahdeksannessa erässä espoolaiset kuitenkin epäonnistuvat ottelun alun iskutilanteessa johon Nykänen & Rautiainen vastasivat upeasti kahdella lyöntivuorolla tarvittavat kahdeksan palloa ja Suomenmestareiksi otteluvoitoin 5-3.