Jouni Tähti varmisti itselleen MM mitalin

22.11.2014

Jouni Tähti

Aamun ensimmäisissä otteluissa kohtasivat Jouni Tähti ja Tony Southern (GBR) sekä Henrik Larsson (SWE) ja Matt Duffy.

Jouni Tähti varmisti itselleen MM mitalin voittaen Iso-Britannian Tony Southernin lopulta selvin numeroin 7-3.

Pyörätuolibiljardi 9-pallo MM kilpailu lauantai 22.11.2014 Turku Hansa kauppakeskus

Tony Southern aloitti ottelun väkevästi mennen 1-0 johtoon epäonnistuen kuitenkin seuraavan erän viitospallossa josta Jouni Tähti kuittasi tasoituksen 1-1. Myös seuraava erä Tähdelle rauhallisilla lyönneillä. Tämän jälkeinen aloitus ei Tähdellä onnistunut vaan vuoro siirtyi vastustajalle. Southern kuitenkin ensin epäonnistui kolmospallossa, mutta teki molempien pelaajien seiftien jälkeen ysin ja tasoitti tilanteeksi 2-2..

Seuraava erä kirjattiin Jouni Tähdelle kun Tony Southernin lyömä kuutospallo jäi aivan pussin suulle. Tästä Jounin oli helppo puhdistaa loput pallot ja edetä 3-2 johtoon.

Seuraavassa erässä Jounilla kävi myös hyvä tuuri, kun hänen lyöntipallonsa kimposi keskipussin reunasta aivan seuraavan pallon taakse erinomaiseen asemaan. Tämä johdatti Jounin jo 4-2 johtoon.

Jounin hyvä vire jatkui edelleen hänen tehdessä pari loistavaa lyöntiä. Tilanteeksi tuli jo selvä 6-3 johto Jouni Tähdelle. Jounilla on hyvin keskittynyt ote ja pallot putosivat yksi toisensa jälkeen ja kun viimeinen ysipallo putosi varmasti pussiin Jouni Tähti varmisti itselleen MM mitalin edeten sunnuntain semifinaaliin.

- Pää oli jotenkin tyhjä pelin alussa ja oli vähän vaikeaa, mutta parani loppua kohti hienosti. Aloitukset ei toimineet yhtään, mutta ei kyllä Tonyllakaan, kommentoi Jouni Tähti tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

- Olen saanut aina kaikissa käymissäni MM kisoissa mitalin joten putki jatkuu täälläkin. Tämä päivä pitää käyttää aloitusten treenaamiseen, jotta se on huomenna kunnossa.

Jouni Tähti pelaa semifinaalissa sunnuntaina 23.11.2014 klo 11.00. Vastustaja selviää lauantai-illalla kun loput häviäjien puolen kaavion pelit on saatu päätökseen.

Tony Southern saa tappiostaan huolimatta vielä mahdollisuuden häviäjien puolen kaaviossa, jossa hän saa vastaansa voittajan ottelusta Fred Dinsmore (IRL) Roy Kimberley (GBR). Tämä ottelu alkaa lauantaina klo 15.00.

Toisessa voittajapuolen ottelussa Henrik Larsson otti selvän 7-2 voiton Iso-Britannian Matt Duffysta vai tunti ja vartti kestäneessä ottelussa. Näin myös Henrik Larsson varmisti itselleen MM mitalin jatkaen kilpailua sunnuntain semifinaalissa.