Jouni Tähti nappasi myös 9-pallon Euroopanmestaruuden

1.8.2018

Jouni Tähti

Poolin EM-kilpailut Hollannin Veldhovenissa oli Jouni Tähden osalta jättimenestys. Kaikkien aikojen paras pyörätuolipelaaja Jouni Tähti teki historiaa voittamalla kisoissa kaikki kolme kultamitalia ja on nyt hallitseva Euroopanmestari niin 10-pallossa, 8-pallossa kuin myös 9-pallossa. Viimeinen kilpailupäivä toi Suomen joukkueella vielä kolme mitalia ja yhteensä EM-kisojen saldo oli 9 mitalia.

9-pallossa ratkottiin EM-mitalit vielä kisojen viimeisenä pelipäivänä ja Jouni Tähti nappasi upeasti kolmannen kultansa kukistamalla ensin semifinaalissa Englannin Tony Southernin 7-5 ja sitten finaalissa Irlannin Fred Dinsmoren puhtaasti 7-0.

Suomi saavutti Kai Keiholan ja Casper Matikaisen toimesta vielä kaksi pronssia 9-pallossa päätöspäivänä. Matikainen oli todella lähellä tuplaa sillä hän hävisi 9-pallossa semifinaalin Ukrainan Vitaliy Patsuralle lukemin 8-9 joka myös nappasi U23 sarjan 9-pallon mestaruuden.

Suomen kokonaissaldoksi muodostui lopulta 4 kultaa, 1 hopea & 4 pronssia!

Matkaan mahtui paljon huippusuorituksia, kuin myös karvaita pettymyksiä, mutta sitähän myös biljardin kilpaurheilu on. Mitalitilaston kolmanteen sijaan koko Suomi voi olla vähintään ylpeänä hienosti menneestä tapahtumasta. Toki niin monen kohdalla hienosti mennyt kilpailu päättyi juuri siihen inhottavaan viidenteen sijaan ja monelle mitalitoivolle jäi varmasti pettymyksen maku suuhun.

Jouni Tähti otti ensimmäisenä pyörätuolipelaajana ikinä kaikki mahdolliset kolme kultaa ja Casper Matikainen valloitti 8-pallon nuorten U23 sarjassa.

Jere Virtaranta nappasi joukkueen ainoan hopeamitalin junioreiden U17 straight poolissa.