Jouni Tähti hieman vaivoin ensimmäisen ottelun voittoon

21.11.2014

Jouni Tähti voitti 7-5 Kurt Deklercin (BEL)

Jouni Tähti otti 7-5 voiton Belgian Kurt Deklercista

Pyörätuolibiljardi 9-pallo MM kilpailu Turku 21-23.11.2014 Hansa kauppakeskus

Suomen Jouni Tähti ja Kurt Deklerck (BEL) kävivät tasaisen kamppailun MM kilpailussa. Molemmat pelaajat jättivät ohilyönneillä toisilleen mahdollisuuden ratkaisevan ysipallon pussitukseen. Ottelu eteni tasatahtia ilman suuria urotekoja Tähden ollessa kuitenkin hienoisesti niskan päällä tilanteessa 4-2. Deklerck hinasi itsensä kuitenkin pian tasatilanteeseen 4-4. Jouni Tähti otti seuraavan erän mennen 5-4 johtoon Deklercin ohilyönnin seurauksena. Myös seuraavassa erässä Deklerck löi jälleen ratkaisevasti kasipallon ohi josta Tähti ryösti erä itselleen tilanteeksi 6-5. Viimeiseen erään Tähti rakensi itselleen hienon lopetuksen tekemällä kahden pallon kyydillä ysipallon kulmapussiin voittaen ottelun 7-5.

- Ikävä kyllä me molemmat pelasimme alle taitotasomme. Löimme käsittämättömiä ratkaisupalloja ohi, en voi käsittää miten ne niin meni, sanoi Jouni Tähti heti ottelun jälkeen ihmeissään epätasaisesta suorituksestaan. Luottavaisin mielin lähdin jokaiseen lyöntiin, mutta en voinut muuta kuin ihmetellä miksi pallot meni ohi.

- Huomiselle lähden kuitenkin tästä sisuuntuneena ja uskon että kun nyt on kisa avattu, niin se tästä lähtee tasaantumaan.

Lauantaiaamulla Jouni Tähti saa vastaansa Iso-Britannian Tony Southernin

Ruotsin Henrik Larsson oli niukasti Roy Kimberleyta (GBR) parempi. Ratkaisu tapahtui tasatilanteessa 6-6 kun Kimberley epäonnistui kasipallon pussituksessa jättäen Larssonille paikan ottelun katkaisuun. Larsson oli jo ottelun alussa menossa hyvää vauhtia menojaan, 4-1 tilanteessa, mutta Kimberley nousi tästä aina rinnalle ja 6-5 johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan nelinkertainen ruotsalainen maailmanmestari meni kokemuksellaan ohitse.

Myös englantilaiskaksikko Danny Luton ja Tony Southern kävivät alkuun tasaisen kamppailun, mutta Southern otti lopulta kuskin paikan ja vei ottelun lopulta selvästi 7-4.

Viime vuoden MM kakkonen Irlannin Fred Dinsmore jäi yllättäen Matt Duffyn (GBR) varjoon. Molemmat pelaajat epäonnistuivat ottelun alkupuolella parin viimeisen pallojen osalta joka antoi toiselle lähes ilmaisen erän. Dinsmore tuskaili lyöntiensä kanssa ja lopulta Duffy eteni 7-5 voittoon. Näin Dinsmore yllättäen häviäjien puolelle kaaviota ja saa vastaansa perjantai-illan viimeisessä ottelussa Norjan Kim Ronny Nygårdin.