Jouni Tähdelle toinen EM kulta

23.4.2015

Jouni Tähti

Jouni Tähti jatkoi tuttuun tapaan hieman heikommin menneen 8-pallon jälkeen ja pelasi itsensä Euroopan mestariksi 9-pallon pyörätuolisarjassa. Finaalissa kaatui Iso-Britannian Tony Southern 7-4.

Pool Biljardin EM-kilpailut, Algarve, Portugali 11.4 – 22.4.2015

Kilpailujen viimeinen pelimuoto 9-pallo.

Pyörätuolisarjassa Jouni Tähti hävisi heti ensimmäisen pelinsä ja joutui näin uurastamaan pitkän kaavan mukaan. Matkalla finaaliin Jounin käsittelyssä pehmenivät Kroatian Eduard Karamatic, Saksan Manfred Gattinger, Iso-Britannian Roy Kimberley sekä vielä semifinaalissa Irlannin Fred Dinsmore.

Finaali alkoi erittäin hitaasti ja tunnustellen ja tunnin pelin jälkeen tilanne olikin vasta 3-3. Tämän seurauksena turnauksen johto otti lyöntikellon käyttöön joka selvästi suosi kokeneempaa Tähteä ja loppuerät mentiinkin Jounin hallinnassa ja lopulta mestaruus tuli 7-4 voitolla.

Miesten 9-pallosta jäi käteen hieman odotuksia vähemmän ja parhaana suomalaisena Petri Makkonen sijoittui jaetulle 17. sijalle. Aki Heiskasen ja Jani Siekkisen sijoitukseksi jäi 33. ja Kim Laaksosen ja Jani Uskin 65.

Naisissa Marika Poikkijoki oli jälleen cup peleissä mutta kärsi 16 joukossa niukan tappion Venäjän Kristina Tkachille ja joutui näin tyytymään yhdeksänteen sijaan. Riikka Saaranen oli myös tässä lajissa pelipäällä ja pelasi itsensä hienosti 16 joukkoon. Norjan kokenut ja moninkertainen arvokisamitalisti Line Kjoersvik oli kuitenkin parempi 7-1 lukemin ja siten myös Riikalle yhdeksäs sija. Tuija Tiihosen sekä ensikertalaisen Johanna Vartiaisen sijoitukseksi tässä lajissa jäi jaettu 33. sija.

Suomen kokonaismitalisaaliiksi EM kisoista tuli 2 kultaa ja 2 pronssia.

Kilpailun tuloksia ja livescore:

Maksullinen livestream:

Marko Hartikainen

9-pallon Euroopan mestarit, Espanjan Francisco Diaz, Jouni Tähti sekä Itävallan Jasmin Ouschan. Kuva: EPBF/DK