Iso-Britannian Matt Duffy ja Ruotsin Henrik Larsson etenivät finaaliin

Sunnuntai 23.11.2014

Semifinaali pöytä 1: Jouni Tähti (FIN) – Matt Duffy (GBR) 7-9

Iso-Britannian Matt Duffy voitti semifinaaliottelun ja eteni MM finaaliin.

Jouni Tähti pelasi hieman epävarmasti läpi ottelun. Tilanteet vaihtelivat alussa puolin toisin Matt Duffyn ollessa kuitenkin hienoisesti koko ajan niskan päällä. Peli eteni hitaasti pelaajien ollessa epävarmoja lyöntivalikoimissaan.

Alku eteni tasatahti tilanteeseen 4-4, jonka jälkeen oli jälleen Duffyn vuoro siirtyä erän verran johtoon. Jounilla oli mahdollisuus kaventaa, mutta lyöntipallo meni pussiin. Matt Duffy eteni jo 6-4 johtoon, mutta Jouni sai vielä juonesta kiinni tasoittaen 6-6. Seuraavassa yksi epäonninen lyönti maksoi Jounille erän. Samoin seuraava erä, kun Jounin seiskapallo ei uponnut ja Matt jo erän päähän voitosta.

Jouni sai vielä yhden mahdollisuuden jonka hän käytti hyväkseen kaventaen tilanteeksi 7-8. Ottelun ratkaisu tapahtui, kun Jouni yritti pitkää ysin kyytiä seiskalla lähes toiseen päähän. Tämä ei onnistunut ja Mattin vuoro yrittää ratkaisua. Se onnistui joten Matt sekä itsensä että monien muiden yllätykseksi eteni MM finaaliin.

Jouni Tähti jatkoi kuitenkin mitaliputkeaan saavuttaen hienosti MM pronssia.

Semifinaali pöytä 2: Henrik Larsson (SWE) – Fred Dinsmore (IRL) 9-6

Ruotsin Henrik Larsson finaaliin 9-6 voitolla Irlannin Fred Dinsmoresta.

Larsson oli omaa luokkaansa ottelun alussa mennen jo 4-0 johtoon ja 5-0 oli myös lähellä, mutta viimeinen helpohko ysi ei mennytkään pussiin. Larsson teki myös seuraavaan erään samantyyppisen virheen antaen Dinsmorelle kaksi erää kavennusta. Siitä Larsson sisuuntuneena teki varmasti kaksi seuraavaa erää itselleen mennen jo 6-2 johtoon.

Dinsmorella oli läpi ottelun vaikeuksia saada lyöntipallo hyviin asemiin jatkoa ajatellen ja ne kostautuivat. Larsson meni jo 7-2 johtoon hienolla restilyönnillä. Tämän jälkeen näytti, että Dinsmore löysi kateissa olleen vireensä, mutta vain väliaikaisesti muutaman erän verran. Peli eteni Larssonin käsikirjoituksen mukaan jo 8-6 tilanteessa kun Dinsmoren pitkä kakkospallo vallia pitkin valui sisään vieden sinne myös lyöntipallon. Tästä tulikin ottelun ratkaisu kun Larsson pussitti ammattimaisesti loput pallot edeten MM finaaliin.

Fred Dinsmorelle hienosti MM pronssimitali.