Jouni Tähdelle kasipallosta EM kultaa

6.4.2014

Kasipallon Euroopan mestarit. Nick van den Berg (NED) Jouni Tähti (FIN) sekä Darya Sirotina (RUS). Kuva: EPBF/DK

Suomalaispelaajien EM mitalikantaa piti yllä pyörätuolisarjassa kaarinalainen Jouni Tähti, joka saavutti hienosti kasipallon kultaa.

Tähti eteni finaaliin vakuuttavasti voittaen ottelunsa selvästi. Ensin kaatui Saksan Joachim Schuler 5-1 ja sitten Iso-Britannian Graig Welsh puhtaasti 5-0. Puolivälierässä Jouni kukisti Puolan Leszek Blumczynskin 5-1 ja välierässä Irlannin Fred Dinsmoren 5-1.

Finaaliin Tähti sai vastaansa tutun pelaajan, Henrik Larssonin Ruotsista. Finaali eteni ensin tasatahtia, mutta pian Jouni oli jo 4-2 johdossa.  Seuraava erä meni vielä Larssonille, mutta se jäi ruotsalaisen viimeiseksi ilon aiheeksi, kun Jouni Tähti vei seuraavan erän ja voittaen samalla Euroopan mestaruuden erin 5-3.

Miesten osalta kasipallon parhaita olivat Petri Makkonen ja Aki Heiskanen, molempien sijoitus 17. Jussi Iivonen ja Abbas AL-marayati olivat sijalla 33. Makkonen ja Heiskanen aloittivat kasin hyvin voittaen ottelunsa aina 32 cupiin saakka, jossa Makkosen pudotti jatkosta Kroatian Josip Susnjara erin 8-6. Heiskasen taipaleen päätti Iso-Britannian Chris Melling samoin lukemin. Iivonen ja AL-marayati putosivat ensimmäisellä cup kierroksella 64 pelaajan joukosta.

Naisten puolella Marika Poikkijoen tie tyssäsi 16 cupissa 4-6 tappioon Slovenian Ana Gradisnikille. Tätä ennen Poikkijoki oli ehtinyt voittaa kaksi ottelua ja hävitä yhden. Riikka Saarasen kohtalona oli kokea kaksi tappiota peräjälkeen, joten lopullinen sijoitus 33.