Jason Sormunen elokuun pelaaja

24.9.2024

Liiton elokuun pelaajaksi on valittu Jason Sormunen (Cabin Street Snooker). Sormunen oli alkusyksyllä pelatussa PM kilpailussa paras suomalainen (last 8). Elokuun lopulla pelatussa mestiskisassa Sormunen saalisti ensimmäisen finaalipaikkansa, jossa tuli niukka tappio 3-4 Jani Kanaselle. Jason Sormunen on harjoitellut hyvin viimeiset pari vuotta ja nyt tuloksia alkaa siitä näkyä.

1. Mitä jäi päällimmäiseksi pelillisistä asioista mieleen Tanskan PM kisoista?

- Päällimmäisenä Tanskasta jäi tietysti mieleen 8-cupin nihkeä kontratappio. 16-cupin peli kovakuntoista Bjerregaardia vastaan oli toisaalta kisojen kohokohta, koska 1-3 tappiotilanteesta nousu ja etenkin 2-3 tilanteen paineputsi oli erittäin itseluottamusta hivelevä. Siinä tilanteessa kun olisi lyönyt jotain ohi, niin oltaisiin oltu todennäköisesti kotimatkalla jo yhtä peliä aikaisemmin. Olosuhteet kisapaikalla olivat myös suhteellisen haastavat joten hyvällä asenteella ja kilpailuvietillä oli iso asema lopputuloksissa, ja noihin aspekteihin olinkin omassa pelissä erityisen tyytyväinen.

2. Entä miten analysoisit omalta osaltasi kauden mestiksen avauskilpailua?

- Pelasin koko kilpailun mielestäni ihan hyvää kokonaispeliä, vaikkakin scoraaminen nyt ei ehkä ihan vastannutkaan omia odotuksia. Olosuhteet loppukesästä eivät kuitenkaan ikinä ole snookerissa kovin helpot kun kosteutta paljon ja olot "raskaat". Joten kokonaisuuteen ja asenteeseen oikein tyytyväinen, vaikkakin kisavoitto oli tietty vain kahden pallon päässä. 

3. Onko sinulla jokin tietty ”snookerfilosofia”, tai minkälainen on yleensä pelitapasi vai vaihteleeko se vastustajan mukaan?

- Koen olevani aika nopea ja aggressiivinen pelaaja, vaikkakin tarvittaessa taktinen peli sekä "grindaaminen" onnistuu nykyään myös, kiitos kovien pelien sekä Heikin (Niva) kanssa vedettyjen satojen treenisettien ansiosta. Ehkä tuon monipuolisuuden ansiosta pystynkin muokkaamaan omaa peliä hiukan vastustajan/fiiliksen/olosuhteiden mukaan.

4. Minkälaisia harjoittelurutiineja sinulla on ja miten ne ovat vaikuttaneet pelisuorituksiisi?

- Harjoittelurutiinit ovat pääasiassa vaan isot tuntimäärät pöydällä. Olen koittanut viime kaudesta asti noudattaa periaatetta että hakkaan niin paljon tunteja sisään kun sielu sietää ilman lepopäiviä ja sitten täyslepoa lajista 2-4 päivää. Ei välttämättä sovi kaikille mutta itsellä tuntuu toimivan. Erien/pelisettien pelaaminen toimii minulle pääasiallisena harjoitteluna ja soolona yleensä kiristelen sitten eri pelin osa-alueita jotka peliseteissä eivät ole toimineet tai vaativat muuten treeniä. Sooloharjoittelussa tietysti myös aina mukana kivikontrollitreenejä, kyseessä kuitenkin pelin tärkein osa-alue.

5. Onko sinulla asetettu tälle kaudelle jotain erityisiä tavoitteita pelillisesti tai harjoittelun suhteen?

- Varsinaisia tavoitteita ei pelillisesti tai harjoittelun suhteen ole. Kaikissa osa-alueissa riittää kyllä kehitettävää riittämiin, ja parissa tekniikkajutussakin riittää vielä viilaamista. Arvokisaedustukset toki kiinnostelee kun pääsee pelaamaan uusia kovia pelaajia vastaan, joten esimerkiksi EM-kisapaikkaa tulee varmasti pidettyä silmällä kauden aikana.

yt, Jason

Jason Sormunen.