Jani Uski saavutti 8-pallossa EM pronssia

20.4.2015

Jani Uskille uran ensimmäinen henkilökohtainen EM mitali. Kuva: Sami Karttunen

Kotkalainen Jani Uski otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen EM mitalin. Kahden vuoden takaa Uskilla on jo taskussaan joukkue EM pronssia.

Pool Biljardin EM-kilpailut, Algarve, Portugali 11.4 – 22.4.2015

Biljardikotkien Jani Uski sai hienosti pronssimitalin Poolbiljardin EM-kilpailuissa Portugalissa. Matkalla tuli hyviä päänahkoja mutta maistuvimpana ehkä kuitenkin voitto tuoreesta Straight Pool Euroopan mestarista Hollannin Nick van den Bergista 16 joukossa.

Puoliväerissä Jani oli alussa vaikeuksissa Venäjän Ruslan Chinakhovia vastaan joka johtikin kahdeksaan voittoon pelattavaa ottelua jo 5-2 numeroin, mutta lopulta Janille kuitenkin 8-6 voitto ja varma mitali. Mitalin väriä lähdettiin kirkastamaan Hollannin Niels Feijeniä vastaan mutta vielä tällä kertaa maailman rankingykkönen ja viime vuoden 9-pallon maailmanmestari Feijen selviytyi voittajana pelistä. Feijen myös lopulta kuittasi Euroopan mestaruuden voittamalla Puolan Karol Skowerskin finaalissa.

Muiden suomalaisten osalta 8-pallo jäi hieman vaisummaksi aikaisemmin pelattuihin lajeihin verrattuna. Jani Siekkinen pelasi hienosti pitkän neljän päivän pelitauon jälkeen ja päätyi sijalle 17. Myös Petri Makkonen ja Kim Laaksonen sijoittuivat jaetulle 17. sijalle. Aki Heiskasen kohtaloksi jäi karsiutuminen cup peleistä ja sijoitukseksi jäi jaettu 65. sija.

Naisten 8-pallossa Marika Poikkijoki lähti jälleen mitalijahtiin mutta 16 joukossa kärsitty tappio Belgian Diana Khodjaevalle romutti mitalihaaveet tästä lajista ja jätti Marikan jaetulle 9. sijalle. Riikka Saarasen, Johanna Vartiaisen sekä Tuija Tiihosen sijoitus oli jaettu 33. sija.

Pyörätuolisarjassa niinikään lähdettiin lisämitalien perään Jouni Tähden toimesta, mutta tällä kertaa Jouni ei ihan terävimmillään ollut ja joutui tyytymään jaettuun 5. sijaan.

Aiemmin saatiin myös joukkuepelit päätökseen ja Suomen kohtaloksi jäi sekä miesten että naisten joukkueessa se karmaisevin sijoitus, eli jaettu viides.

Pelit jatkuvat vielä kaikissa sarjoissa 9-pallolla joka on kilpailujen viimeinen laji.

Kilpailun tuloksia ja livescore:

Maksullinen livestream:

Marko Hartikainen

8-pallon EM mitalistit. Vasemmalta Karol Skowerski (POL), Niels Feijen (NED), Jani Uski (FIN) sekä Serge Das (BEL). Kuva: Sami Karttunen