Immonen ja Makkonen maailmanmestareita

24.1.2013

Suomalaispari kukisti Puolan finaalissa 10-8.

Mika Immonen ja Petri Makkonen ovat World Cup of Pool mestareita! World Cup of Pool finaali, 9.9.2012 Filippiinit

Mika Immonen ja Petri Makkonen ovat World Cup of Pool mestareita! Puola kukistui erin 10-8. Ottelussa voittajan viittaa soviteltiin vuoron perään molemmille joukkueille, sillä lukuisat virheet antoivat vastustajalle mahdollisuuksia. Lopulta suomalaisten hermot pitivät paremmin ja ansaittu voitto on tosiasia.

Suomi – Puola 10-8

Finaalijoukkueet eivät olleet rankattu kovin korkealle ennen kilpailun alkua. Kilpailun aloitti 32 joukkuetta ja 16 sijoitetusta joukkueesta Suomi oli sijoitettu viimeiseksi ja Puola kymmenenneksi. Karol Skowerski ja Wojciech Szewcyk ovat pelanneet tasaisesti ja yllättäneet monet kilpailua seuraavat, kuten myös vastustajansa. Puolalainen poolbiljardi on ollut viime vuoden noususuhdanteessa ja etenkin maan nuoret pelaajat ovat menestyneet mainiosti. Suomen joukkueen Mika Immonen on aivan maailman huipputasoa, mutta Petri Makkonen hakee vielä paikkaansa kansainvälisen poolbiljardin huipulla. Tässä kilpailussa näytetyillä otteilla Petri on sinne kovaa vauhtia etenemässä. Finaalista odotetaan tasaista, molemmilla on vain voitettavaa ja hyvin ratkaisevaa on kumman joukkueen kantti kestää ratkaisuhetkillä. Molemmilla joukkueilla on sekä kokemusta että nuoruutta, Puolan kokeneempi Skowerski lähentelee kolmeakymmentä kun Szewcyk on vasta 18-vuotias. Mika Immonen täyttää joulukuussa 40-vuotta, kun Petri Makkonen on 24-vuotias. Kilpailun voittajapari saa 60 000 USD ja kakkoset siitä puolet.

Finaali alkoi puolalaisten voitettua teikkauksen, mutta joutuivat siitä tekemään turvalyönnin, johon suomalaiset vastasivat samoin. Muutaman edestakaisen pallottelun jälkeen Puola joutui lyömään hyppylyönnin joka meni ohi. Siitä mahdollisuus Suomelle mutta Petri Makkonen löi vallista seiskapallon ohi. Onneksi pallo jäi piiloon ja siitä taas Puolan yritys hypyllä joka ei taaskaan onnistunut. Lopulta Suomi sai loput pallot pussitettua ja tärkeä erävoitto alkuun. Seuraavassa Mika Immonen epäonnistui kolmospallossa joka ei jättänyt Puolalle paikkaa. Jatkossa puolestaan Makkonen epäonnistui jättäen puolalaisille kuutospallon avoimeksi, tästä erä tasoitukseen 1-1 Puolalle.

Puolan pari tekee ilmeettömän pöydäntyhjennyksen ja menevät 1-2 johtoon. Skowarski ja Szewcyk näyttävät rauhallisilta kuten ovat olleet koko viikon ajan. Puola jatkaa hyviä suorituksia ja tyhjentää pöydän mennen 1-3 johtoon. Seuraavassa erässä on dramatiikkaa. Ensin Makkonen epäonnistuu hyppylyönnissä josta lyöntipallo menee keskipussiin ja käsipallosta puolalaiset pääsevät jatkamaan. Kun enää kolme palloa on pöydällä, lipuu Skowerskin lyöntipallo kulmapussiin ja siitä helppo erän kavennus 2-3 Suomelle.

Tasoitus seuraavaksi. Mika ja Petri pelaavat todella varmasti, Petrillä oli vielä lopussa pitkä kasin pussitus, mutta se meni hienosti sisään ja Mika varmisti erän helpolla ysin pussituksella. Tilanne 3-3.

Rinnalle ja ohi vaikka seuraavassa erässä jälleen oli epäonnistumisia ja pussituksia. Suomen aloitus onnistuu, mutta Makkosen viitospallon yli keskeen ei mene sisään mutta lyöntipallo jää onnekkaasti maskiin. Puolan nuoren Szewcykin hermot pitävät ja hän pussittaa hienosti keskelle hyppylyönnillä. Skowerskille jää hankala yli keskeen ja se ei uppoa. Loput pallot suomalaisiille helppoja ja erän johto 4-3.

Seuraava erä näytti jo tulevan Suomelle mutta Immosen epäonnistuminen antoi paikan Puolalle. Suomi pääsi vielä yrittämään Szewcykin epäonnistuessa 7-9 yhdistelmässä mutta Makkosen turvalyönti ei onnistunut. Siitä Puola siirtyi tasoihin.

Vaihteleva erä molempien joukkueiden osalta. Suomi sai käsipallon Puolan pussittaessa lyöntipallon mutta Petri epäonnistui kuutospallossa. Siitä erä Puolalle ja johto 4-5. Suomi ei kuitenkaan anna periksi ja kääntää jälleen ottelun tasoihin 5-5.

Seuraavaksi Mika epäonnistuu kolmospallossa ja antaa mahdollisuuden Puolalle joka käyttää sen hyväkseen, tilanne 5-6 Puolalle. Skowerski naulaa pitkän 3-9 yhdistelmän heti seuraavan erän kärkeen ja siitä Puola kahden erän karkuun. Tilanne 5-7.

Puolan aloitus ei tuota tulosta josta Suomi pöydälle, siisti ja rauhallinen pöydän tyhjennys josta kavennus 6-7. Suomi tulee taas tasoihin 7-7 kun ottelun voittoon tarvitaan kymmenen erää.

Seuraavan erän aluksi tulee kuitenkin kylmää vettä niskaan kun Makkosen aloituksesta lyöntipallo menee pussiin. Puola tyhjentää pöydän kylmän rauhallisesti ja siirtyy taas johtoon 7-8.

Szewcyk epäonnistui ykköspallon kanssa totaalisesti. Immonen ja Makkonen pussittivat varmasti loput pallot ja tasoittivat taas ottelun, tilanne todella kutkuttavasti tasan 8-8.

Tasatilanteesta 8-8 Mikan aloitus ei onnistunut. Pushout Suomelta jota Puola ei käyttänyt vaan antoi vuoron takaisin Suomelle. Petri löi hienon kierteen jolla selvitti tilanteen ja siitä hyvä seifti. Molemmat joukkueet esittivät vielä hyviä turvalyöntejä. Jatkossa Petri joutui yrittämään hyppyä joka osuu mutta lyöntipallo vierii kulmapussiin. Käsipallolla Puola näyttäisi menevän erävoittoon mutta Skowerski epäonnistuu keskipussin reunalla olevaan palloon ja vuoro siirtyy Suomelle. Loput pallot sisälle ja Immonen ja Makkonen jo erän päästä otteluvoitosta.

Seuraavan erän aloittaa onnistuneesti Petri Makkonen. Mika Immonen jatkaa, mutta epäonnistuu kakkosen pussituksessa, pallo jää pussin suulle josta Puola pääsee helposti jatkamaan. Pöytä näyttää Puolan suhteen hyvältä, mutta sitten Skowerski lyö liian kovaa ja lyöntipallo nousee parikymmentä senttiä liian pitkälle pöydän keskelle. Tämän ei niin pahan leikkuun keskipussiin Szewcyk epäonnistuu jättäen suomalaisille kolme palloa. Voitto häämöttää, ensin Makkonen upottaa seiskan keskipussiin. Immoselle jää pitkähkö kasi kulmaan, menee sisään. Viimeinen pallo pöydällä ja Makkosella ysi tähtäimessä kulmaan. Sekin uppoaa ja suomalaiset saavat aloittaa voitontanssin. Upea 10-8 työvoitto! Mika Immonen ja Petri Makkonen ovat World Cup of Pool 2012 mestareita!

Mika Immonen: Olemme selviytyneet monen esteen yli. Ensin olimme Koreaa vastaan tappiolla 0-4, sitten vastaan asettui ja kaatui edellisen vuoden mestari Saksa. Sen jälkeen voitto Filippiineistä heidän kotiareenallaan ja toisesta mestaripari USA:sta. Tämän reitin kautta me olemme todella ansainneet kilpailun voiton. Täällä voittaminen aivan upeata, Filippiinit on poolbiljardin Mekka. Viime vuonna putosimme ensimmäisellä kierroksella. Nyt meillä oli enemmän aikaa harjoitteluun. Petri pelasi todella hyvin, hän on hyvä pussittaja ja hän paransi peliään koko ajan. Sanoin Petrille että hän voi luottaa siihen mitä sanon, sillä tavalla häneltä jää paineet pois ja hän totisesti hoiti hommat hyvin. Myös puolalaiset olivat hyviä. Lopulta kuitenkin ottelu kääntyi meille.

Petri Makkonen: Tuntuu todella hyvältä, en oikein vielä tajua mitä on tapahtunut. Mika pussitti aikaisempien otteluiden voittopallot, nyt oli minun vuoro ja se oli upeata! Hienoin tunne mitä olen kokenut urallani tähän mennessä.