Hieno TAOM Helsinki International Snooker Cup voittajaksi Ali Carter - tapahtuma järjestetään myös vuonna 2025

27.5.2024

Kevään upein S N O O K E R V I I K K O, kun Snookerin huippunimet saapuivat Suomeen Helsingin Kulttuuritalolle.

Ali Carter Taom Helsingin International Snooker Cup mestari vuosimallia 2024. (kuva Tommi Lamminaho)
 

Hallitseva maailmanmestari Kyren Wilson kukisti ensimmäisessä ottelussa Ryan Dayn 4-3. Robert Milkins puolestaan yllätti useat voittamalla Judd Trumpin 4-2. Ali Carter joka korvasi viime metreillä peruuttaneen Luca Brecelin, voitti legendaarisen Jimmy Whiten 4-1. Ja Trumpin tapaan perjantaina näytösottelussa pelanneet Stuart Bingham ja MM-finalisti Jak Jones ratkaisivat viimeiset puolivälieräottelun voittajan ja Jones oli kaksikosta 4-1 parempi.

Semifinaalit ja finaali olivat täydellä loppuunmyydyllä areenalla hienoja näytöksiä kaikin puolin. Ensin Kyren Wilson voitti Robert Milkinsin lukemin 5-2 ja Ali Carter puolestaan päihitti Jak Jonesin 5-3. Upea finaali päättyi Ali Carterin 6-3 voittoon.

Tapahtuman isäntänä voidaan pitää Jussi Tyrkköä joka kertoi sunnuntaina 26.5. myös, että tapahtuma tullaan toistamaan ensi keväänä uudelleen. Ensi vuoden kattaus on jopa paperilla kovempi, sillä paikalle saapuu Mark AllenJohn HigginsJudd TrumpShaun MurphyMark WilliamsAli CarterZhang Anda sekä Kyren Wilson. Näistä kahdeksasta viisi ovat maailmanmestareita ja Allen myös tämän hetken RG-ykkönen ja Carter hallitseva mestari.

TAOM Helsinki International Snooker Cup 2025 järjestetään 17.-18.5.2025 Kulttuuritalolla.