Hallitseva maailmanmestari aloitti lauantain voitokkaasti

22.10.2016

Hallitseva maailmanmestari Hämeenlinnan Marko Lindberg. Kuva: Ari Stenroos

Vuoden 2013 kaisan maailmanmestaruuden voittanut Marko Lindberg jatkaa vahvaa esiintymistä hotelli Presidentissä pelattavassa MM kisassa

Avauspäivänä kaksi voittoa ottanut hämeenlinnalainen Lindberg kukisti kaksi kovaa nimeä, ensin Kuopion Arto Tuhkasen 60-37 ja seuraavaksi nykyisin joensuulaisen Marko Makkosen 60-2.

Lauantaiaamuna Lindbergin tarkat lyönnit sai kokea myös perjantain hyvin pelannut Helsingin Kari Puuska. Ottelu käytiin tasaisissa merkeissä, mutta Lindberg oli lopussa tarkempi pistein 60-54.

- Mukavaa täällä on ollut, pöydät on hyvät ja olosuhteet kaikin puolin kunnossa. Pitää jatkaa vaan ottelu ja päivä kerrallaan. En ole ottanut paineita, enkä ole muutenkaan sellainen että miettisin niitä asioita. Tietysti pieni jännitys on hyvä olla päällä mutta ei niin että se haittaisi. Nyt tuntuu lyönti ja peli olevan kohillaan vaikka välillä vaihteleekin, mutta se on tämä ikä joka sen tekee, naurahtaa hallitseva maailmanmestari Marko Lindberg omille suorituksilleen. Olen kuitenkin treenannut hyvin tähän kisaan ja odotukset on ihan korkealla, odotan innolla jatkoa ja jos sunnuntaina tärkeimpänä päivänä olen vielä mukana, niin olen hyvin tyytyväinen, Marko jatkoi.

Pöytätoimittaja Suomen Biljardimyynti on laittanut pöydät viimeisen päälle. Pelaajat ovat kiitelleet olosuhteita.

- Kävimme vielä ennen kilpailun alkua aamulla pöydät läpi ja tarkistimme että kaikki oli ok. Kaikki tuntuu toimivan edelleen erittäin hyvin, olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen, totesi Biljardimyynnin Jori Manninen

Myös naispelaajia on kilpailussa mukana. Vantaalainen Elisa Holtari joutui kahden pelatun ottelun jälkeen siirtymään katsomon puolelle.

- Pelasin ensin Kulmalan Pasia vastaan, se oli aika seiftivoittoinen, mutta Pasi voitti sen selvästi. Toinenkin ottelu meni vastustaja Olli Virtaselle selvästi, mutta siinä oli jo itsellä parempi tunne. Ekassa pelissä oli paljon jännitystä ja uudet verat ja pallot tuntui vähän oudoilta. Mutta tosi hienoa, että naisillakin on mahdollisuus osallistua kilpailuun vaikka esimerkiksi itsellä ei ole mahdollisuuksia pärjätä kun täällä on kaikki Suomen parhaat pelaajat mukana. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin omaan panokseeni ja hienoa että pääsin mukaan näin hienoon kisaan ja puitteisiin, totesi Elisa Holtari lopuksi.

Seurakaverit Oulusta Mikko Hämäläinen ja Olli Virtanen päätyivät varsinaisen peliajan jälkeen rankkareille Hämäläisen muutaman pisteen johtoasemassa. Mikon johtoasema piti loppuun saakka, siitä piti huolen hänen viimeisellä yrityksellään tekemät kaksi onnistunutta pussitusta. Ollilla oli oma mahdollisuutensa edellisellä yrityksellään, mutta kulmakaisan onnistumisen jälkeen keskikaisa ei enää uponnut. Sama lyönti oli ongelmana aikaisemmassa ottelussa 58 pisteen kohdalla, epäonnistunut lyönti merkitsi häviötä.

- Oli aika nihkeetä, molemmat pelaajat sanoivat kuin yhdestä suusta. Olosuhteet ovat kuitenkin kympin arvoiset, he jatkoivat samoilla ajatuksilla. Olli Virtaselle tappio tiesi siirtymistä katsomon puolelle, kun taas Mikko Hämäläinen puhtaalla eteenpäin.

Altti Helläkoski tuomaritehtävissä
Oulun Biljardikerhon kaverukset Olli Virtanen ja Mikko Hämäläinen kävivät tasaisen kamppailun
Mika Luoma-Aho pelaamassa
Ari Perä-Rouhu valmistautui kohtaamaan Kari Thoméniuksen
Kari Thoménius
Tuomari
Kari Kallio, Arto Tuhkanen ja kumppaneilla on kerrottavaa toisilleen
Yleisöä Kaleva salista
Juha Laitila. Kuva: Ari Stenroos
Olga Milonovova. Kuva: Ari Stenroos
Tuomarit Risto Ahola ja Jan Knus
Kaisa MM banneri
Joni Jäntti, Jouni Kelokaski ja Joni Ahola
Matti Kärnä pitää huolen että pelit lähtevät käyntiin juohevasti
Kisojen toiseksi nuorin pelaaja Arseni Sevastyanov, 13-vuotta
Heimo Hämäläinen